ТРЕЋЕ ОСВАЈАЊЕ БЕЧА: Јендини наши представнци изложиће радове Ђорђа Ивачковића, Ивана Шулетића и Андрее Ивановић јакшић

М.Краљ

24. 09. 2020. у 16:53

ТРЕЋЕ ОСВАЈАЊЕ БЕЧА: Јендини наши представнци изложиће радове Ђорђа Ивачковића, Ивана Шулетића и Андрее Ивановић јакшић

Foto: Galerija Rim

НА међународном сајму уметности у Бечу, Галерија "Рима" која у Србији делује на две адресе, крагујевачкој и београдској, од четвртка учествује по трећи пут и то представљајуући радове троје уметника. За овогодишњи Виеннацонтемпорарy, одабрано је да то буду дела Ђорђа Ивачковића (1930- 2012), Ивана Шулетића (1982) и Андрее Ивановић Јакшић (1979).

Са радовима Ивачковића и Шулетића, већ су се успешно представили на претходне две смотре, док ће Андреа Ивановић Јакшић, премијерно, у овој репрезентацији, изаћи на сцену једног од значајнијих европких уметничких сајмова.

-Упркос глобалној ситуацији узрокованој вирусом Цовид-19 и редукованом броју учесника сајма, имајући на уму успех и значај који има овај вид наступа на интернационалној уметничкој и галеријској сцени, са задовољством смо се одазвали на позив организатора сајма да се и ове године нађемо међу излагачима у Хали Маркс- истичу у Галерији "Рима", јединој која ће овог септембра представљати Србију на Viennacontemporary. -Заједно са двема галеријама из Љубљане, чинићемо једине представнике модерне и савремене уметности са бившег југословенског културног простора.

Током четири сајамска дана, до 27. септембра, посетиоци у Бечу имаће јединствену прилику да виде Ивачковићеве слике великих формата из седамдесетих и осамдесетих година, одабрани опус слика-објеката Андрее Ивановић Јакшић, као и слике, цртеже и један објекат из овогодишње продукције Ивана Шулетића.

Највећи сајам уметности у Аустрији и један од најперспективнијих у Европи, ове јесени биће одржан у складу са свим законским прописима и мерама опреза услед ситуације изазване вирусом Цовид-19, а окупиће 65 учесника из 16 земаља, са фокусом на галеријама из Централне и Источне Европе.

ПРОМОЦИЈА АУТЕНТИЧНОСТИ

ИМАЈУЋИ у виду углед галерија које се појављују на овом сајму, као и чињеницу да сајам посети велики број различитих стручњака, кустоса и консултаната, представника угледних музејских институција као и утицајних колекционара - сајам Виеннацонтемпорарy јесте право место на коме уметници и уметност из Србије могу да преиспитају сопствену аутентичност и позицију унутар токова савремене европске уметничке сцене - истичу у "Рими" чије је учешће на овом сајму уметности подржала платформа "Србија ствара".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)