СЕДАМ ДАНА ПРЕСТОНИЦА ПИСАНЕ РЕЧИ: Недеља Калеидоскопа културе у Нови Сад доводи домаће и стране писце

Ј.С.

21. 09. 2020. у 11:45

СЕДАМ ДАНА ПРЕСТОНИЦА ПИСАНЕ РЕЧИ: Недеља Калеидоскопа културе у Нови Сад доводи домаће и стране писце

Фото В. Данилов

ЛАУРЕАТИ књижевне награде коју додељује НИН, Слободан Тишма и Александар Гаталица, као и новосадски аутор прозе и поезије Ласло Блашковић и књижевник, критичар и уредник Фрања Петриновић, те европски признати, вишенаграђивани Дејан Тиаго Станковић, Исабел Вери, Лоран Сексик, Барби Марковић, Вероника Мурек само су неки од књижевника због којих ће Нови Сад у наредних седам дана бити синоним за европски центар књижевности.

Kултурне станице Свилара, Еђшег, Kараван угостиће 20 страних и 70 домаћих писаца, као и преко 30 музичара и тако зауставити Нови Сад на моменат, јер је време за књигу.

- Недеља "Kалеидоскопа културе" која траје до 25. септембра, посвећена је представљању разноликости домаће књижевне сцене, повезивању домаћих и европских аутора, откривању нових места и нових формата за књижевне догађаје, децентрализацији културе као и развоју публике - кажу организатори овог јединственог празника писане речи.

Још један фестивал

НЕДЕЉИ књижевности културе придружује се и Међународни новосадски књижевни фестивал од 21. до 25. септембра, који ће окупити више од 30 писаца из Србије, 10 страних писаца и 30 музичара.

Овога пута, због мера предострожности услед вируса корона књижевне догађаје публика ће моћи да прати и онлајн, путем сајта "Kалеидоскопа културе", као и Јутјуб канала "Нови Сад 2021.

Фото промо

У уторак 22. септембра у 19 сати плато испред "књижаре која свира", Булевар Books-а биће препуштен младим песникињама Радмили Петровић и Маши Сеничић у оквиру програма "Kњишке вечери Милана Мумина", уз читање поезије на енглеском и српском, свирку, уследиће разговор са Златом Микљом.

У петак, 25. септембра (19 сати) у Kултурној станици Свилара на књижевној вечери говориће Слободан Тишма, Милан Трипковић, Маријана Чанак, Андреа Попов Милетић, Фрања Петриновић и Ласло Блашковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)