НЕНАД ЈЕЗДИЋ НОВИ ЧЛАН ЈДП: Познати глумац после више од две деценије напустио Атеље 212

В.В.С.

18. 09. 2020. у 12:50

НЕНАД ЈЕЗДИЋ НОВИ ЧЛАН ЈДП: Познати глумац после више од две деценије напустио Атеље 212

Фото: В. Данилов

ЈУГОСЛОВЕНСКО драмско позориште добило је појачање: Ненад Јездић ( који је више од две децење био члан Атељеа 212) направио је “трансфер” и после дугогодишње успешне сарадње постао члан ансамбла ЈДП-а.

Последњих година, познати глумац имао је запажене улоге на Цветном тргу - у Чеховљевом “Ујка Вањи” (режија Егон Савин), “Краљу Бетајнове” Ивана Цанкара (поставка Милана Нешковића); Пиранделовом комаду “Тако је ако вам се тако чини” Јагоша Марковића ( са истим редитељем сарађивао је и у Симовићевом “Путујућем позоришту Шопаловић), а играо је и у Ненадићевој драми “Под жрвњем” у режији Егона Савина. До сада, публика га је на истој сцени гледала и у представама “Родољупци” Јована Стерије Поповића ( Дејан Мијач, 2003.) и “Тераса” Јована Христића (Тања Мандић Ригонат ,2004.).

За  глумачке задатке  у представама ЈДП-а добио је бројне награде: за улогу Јожефа Кантора у представи “Краљ Бетајнове”  освојио је Награду града Београда за позоришно стваралаштво у 2018. години и награду „Милош Жутић“ Удружења драмских уметника Србије. На фестивалу Малих сцена у Ријеци,  исте године, прпало му је признање „Вељко Маричић“ за најбољу епизодну улогу у представи “Тако је ако вам се тако чини”. Добитник  је Годишње награде ЈДП-а за улоге у представама” Краљ Бетајнове” и “Ујка Вања”,као и награде „Бранка и Млађа Веселиновић“ Фондације Југословенског драмског позоришта за улогу у представи “Краљ Бетајнове” прошле године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)