ЖЕНЕ У МАТЕМАТИЦИ: Изложба на Савском шеталишту

Б.Б.

17. 09. 2020. у 17:00

ЖЕНЕ У МАТЕМАТИЦИ: Изложба на Савском шеталишту

Фото: Промо

МАТЕМАТИЧКА авантура започета овог маја у виртуелном формату, наставља се од 21. септембра, у 19 часова, на Летњој сцени Београдске тврђаве перформансом "Тачка је оно што нема делова", који кроз плес истражује математичке идеје.

Посетиоци ће до 7. октобра, на Савском шеталишту имати прилику да виде изложбу на отвореном "Математичарке широм Европе", са фотографским портретима и интервјуима 13 математичарки из различитих земаља Европе, који осветљавају њихов животни и професионални пут и поручују да не постоји универзални рецепт за постизање успеха, али и да се математика и свакодневни живот неминовно преплићу. Каталог ће бити представљен у Математичкој гимназији, у четвртак, 24. септембра.

Фото: Промо

 

Манифестација "Мај месец математике" одиграла се на пролеће, први пут у виртуелном формату услед пандемијских околности, у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ, под слоганом "Помери / По мери човека". Током маја је у виртуелним садржајима учествовало више од 10.000 посетилаца свих генерација, који су имали прилику да истражују, повезују и деле своја знања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)