УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Други светски рат у Југославији

М. Н. М.

16. 09. 2020. у 18:13

ОФИЦИРИ СОЕ (британских Јединица за специјалне операције у Југославији) одмарају се у близини Прањана док чекају евакуацију, опис је ове фотографије из фото-колекције Империјалног ратног музеја у Лондону, управо представљене на изложби "Британци и Други светски рат у Југославији", отвореној до четвртка, 17. септембра, у Малој галерији Дома Војске Србије.

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Други светски рат у Југославији

Фото архива

Изложба у организацији Медија центра “Одбрана“ и Амбасаде Уједињеног краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Београду, постављена је поводом 75 година од завршетка Другог светског рата.

Аутор поставке је пуковник Ник Илић, војни аташе, а ова изложба фотографија и врло информативан пратећи каталог "посвећени су жртвама српскога народа, припадницима Јединица за специјалне операције и свима онима који су пружали подршку антифашистичкој борби и отпору у Србији током рата, до коначног ослобођења од тираније".

Илић истиче да је српски народ први у Европи устао против непријатеља и за то платио огромну цену - већу него амерички, француски и британски народ заједно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)