70. СЕЗОНA ПОЗОРИШТА „БОШКО БУХА“: Ршум и „Снежана“ за рођендан

В.В.С.

07. 09. 2020. у 17:18

70. СЕЗОНA ПОЗОРИШТА „БОШКО БУХА“: Ршум и „Снежана“ за рођендан

Фото: Промо

У НОВУ сезону Позориште „Бошко Буха“ улази слављенички, обележавајући свој 70.рођендан – поручују из театра за најмлађе.

Тог дана, 13.октобра, на репертоару је премијерно изводјење представе „Снежана и седам патуљака“ Љубивоја Ршумовића, у режији Снежане Тришић.

Ако је неки писац за ових седамдесет година обележио Позориште „Бошко Буха“, али и оно њега, онда је то управо Ршум чији стихови говоре велику истину да је ово наше време „журно, јурно, фискултурно и бурно претерано“. Управо због тога застајемо да са публиком поделимо причу о одрастању која поручује да је најлепша она лепота која долази из дубине људског бића. Сигурни смо да ће наша публика уживати и у овој верзији приче о Снежани, омиљеној јунакињи многих детињстава – најављују у „Бухи“

Такође, поводом јубилеја припрема се и најсвеобухватнија монографија до сада, у којој ће из различитих углова, бити испричане фактографске (али и веома личне) приче из прошлости и садашњости куће. Медју корицама наћи ће се сећања на Гиту Предић Нушић, Ђурђинку Марковић, Србољуба Лулета Станковића, Мирослава Беловића, Паола Мађелија, Дејана Мијача... А Љубивоје Ршумовић, Ивана Димић, Милан Караџић, Јагош Марковић, Татјана Мандић Ригонат, Игор Бојовић написали су, свако из свог угла, спацијално за ову монографију своја размишљања о „Бухи“.

 
Запратите „Новости спорт“ на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)