ПОЧЕЛИ ДАНИ НЕБОЈШЕ ГЛОГОВЦА У ТРЕБИЊУ: Бранка Катић специјални гост на манифестацији (ФОТО)

С. М.

29. 08. 2020. у 23:46

Пројекцијом филма „Убиство са предумишљајем", редитеља Горчина Стојановића, у Требињу су вечерас почели други „Дани Небојше Глоговца", манифестације коју су организовали породица и пријатељи великог глумца који је рођен у Требињу. "Дани Небојше Глоговца" и ове године су организовали у знак обележавања Небојшиног рођендана, 30. августа.

ПОЧЕЛИ ДАНИ НЕБОЈШЕ ГЛОГОВЦА У ТРЕБИЊУ: Бранка Катић специјални гост на манифестацији (ФОТО)

Фото: СРНА

Глумица Бранка Катић, која је ове године специјални гост манифестације,  је рекла да је чим је угледала  требињске улице видела Небојшу Глоговца, како као мали дечак јури по њима, препун енергије и несташлука.

Фото: СРНА

– Требиње је прелеп град и тек сад схватам зашто га је Небојша толико волио и зашто је и желио да се једног дана врата да живи овђе. Дирнуло ме гостопримство и топлина ових људи, доброта коју осећам од свих који  су нас угостили. У свему у Требињу видим Небојшу. У филму који отвара овај фестивал Небојша је направио чаробну улогу, која је дочарала сву чистоту, искреност и снагу народа који живи овде - истакла је Катић.

Фото: СРНА

У Требиње је допутовала и Небојшина супруга Милица, која је изразила задовољство што се, и поред пандемије вируса корона, успио организовати фестивал и што је у Требиње допутовала Небојшина пријатељица, глумица Бранка Катић.

– Срећна сам што сам поново у Требињу. Хвала граду који је ове године покротвитељ манифестације,  хвала  свим Требињцима. Немам речи да изразим захвалности и љубав према Небојшином родном граду и диван осјећај који имам кад год овде дођем – истакла је Милица.

Другог дана манифестације, на тераси требињског Културног центра биће приказан филма „Мој јутрањи смијех", редитеља Марка Ђорђевића.

На екрану постављеном на требињски  Културни центара за време трајања фестивала биће емитована и изложба фотографија Глоговца из његових најпознатијих улога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)