БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ У СЕПТЕМБРУ И НОВЕМБРУ: Задржали смо све сензације

Д. Б. М.

28. 08. 2020. у 08:50

УМЕСТО у свом пролећном термину, 17. Београдски фестивал игре ће се под слоганом "сензације(ре-конструисане)", одржати у септембру и новембру ове године.

БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ У СЕПТЕМБРУ И НОВЕМБРУ: Задржали смо све сензације

Фото: М. Анђела

 И ова, реконструисана верзија фестивала успела је да у програму задржи највеће сензације - саопштено је на јучерашњој конференцији за новинаре.

Подељен у два дела, фестивал ће трајати од 11. до 30. септембра, и од 2. до 8. новембра у Београду и Новом Саду. БФИ ће бити отворен наступом трупе из Барселоне "Ла Веронала" 11. септембра у Мадленијануму са представом "Пасионарија".

- Неколико дана пре почетка главног програма БФИ се нашао у ситуацији да сва планирана гостовања одложи због увођења ванредног стања у Србији - подсетила је Аја Јунг, директорка фестивала. - Нови календар је другачији, а настао је кроз дирљиву синергију уметника и организатора, и захваљујући бескрајним напорима свих наших сарадника.

Поштоваоци савременог плеса имаће прилику да погледају у програму фестивала компаније и ансамбле из Шпаније, Француске, Аргентине, Белгије, Италије, Бразила, Србије...

ТЕСТИРАЊЕ

За учеснике су обезбеђена два тестирања на вирус, а договорено је и да избегну карантин по повратку из Србије.

Пред публиком ће се појавити компанија Ервеа Кубија из Кана, трупа из Буенос Ајреса Un Poyo Rojo, плесачи трупе "Воетволка" из Антверпена, Балет ријечког Хрватског народног казалишта. Публика ће имати прилике да погледа и представе "Моје тело" Оливијеа Дубое, "Грације" Силвије Грибауди, "Август" Алесандра Шјаронија...

У новембарском делу планирани су наступи компанија Ли Родригез, Дрезден Франкфурт, Џез балет из Монтреала... За сам крај фестивала у плану је гостовање звезда Њујорк сити балета. Гост промоције био је амбасадор Белгије Адам Кунрад.

 

Д. Б. М.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)