УЖЕЛЕО САМ СЕ ПУБЛИКЕ: Глумац Андрија Милошевић о повратку позоришног живота и новом ТВ пројекту

А. ПОПАДИЋ

26. 08. 2020. у 14:00

ПОСЛЕ пола године паузе, позоришта и биоскопи у Србији поново отварају врата, а у току су припреме око организације у новим околностима. Један од оних који са нестрпљењем очекује почетак нове сезоне је и познати глумац Андрија Милошевић, који је са колегом Виктором Савићем и оснивач позоришта "Театар на брду".

УЖЕЛЕО САМ СЕ ПУБЛИКЕ: Глумац Андрија Милошевић о повратку позоришног живота и новом ТВ пројекту

Фото Н. Скендерија

- Већ пола године смо, као и сви, на принудној паузи. Како је погодило велике куће, тако је и нас који смо позориште у повоју. Све нас ово много кошта, и не само финансијски, него, како ми глумци волимо да кажемо, "нисмо у тренингу" - објашњава, за "Новости", Андрија Милошевић.

Од новембра 2018, када су Виктор и он, у сарадњи са Општином Чукарица, отворили "Театар на брду", постављали су представе у сопственој продукцији, а сала од 500 места је увек била пуна. Андрија каже да засада нису планиране премијере, јер су представе на њиховом репертоару нове, будући да позориште постоји тек годину и по дана.

- Нисам се много узрујавао током епидемије, јер је, једноставно, то било изван наше моћи, али сада сам нестрпљив, имам жељу да радим, да поново станем на сцену, да се дружим са публиком.

Андрија објашњава да је у току усклађивање репертоара између позоришних кућа како би се направио заједнички договор о функционисању театара у овој новој реалности.

- Важно је да испоштујемо све мере, о њима обавестимо и посетиоце и нагласимо да само са маскама могу да гледају представе. По порукама које добијамо од публике види се да су се ужелели нас колико и ми њих. Чак и са смањеним капацитетом, култура мора да опстане. Најважније је да се поштује процедура, јер заиста не би ваљало да нам културни живот и живот уопште поново постану таoци короне. Ово је нова реалност, ми само морамо да научимо да живимо са тиме.

Пријатељство: Андрија и Матија / Фото Инстаграм

Током лета, познати глумац је, са продукцијским тимом који је радио "Андрију и Анђелку", "Слатке муке" и "Мамине синове", снимио серијал "Андрија међу пријатељима". У овом занимљивом пројекту (који ће од јесени бити приказиван на Суперстар ТВ) Андрија се у стварном животу, путујући широм Србије, упознаје са својим дигиталним пријатељима. Међу њима су се нашле и неке познате личности, попут Новака Ђоковића, Петра Божовића или Матије Бећковића, али и Андријини анонимни пратиоци.

- Емисија се суштински бави новим начинима комуникације, феноменом пријатељства преко друштвених мрежа. Постављамо питање како се пређе пут од виртуелног пријатеља до стварног човека који стоји иза тог налога. Било је занимљиво, и поучно и комично. Осим познатих људи ту су и обични, добри, поштени људи, које ми је било задовољство да лично упознам - каже нам Андрија.

ФАСЦИНАНТНЕ ЛИТИЈЕ

КАО рођени Црногорац Андрија помно прати ситуацију у суседној земљи, али има и поруку за све уочи предстојећих избора.

- Људи треба у великом броју да изађу на изборе, посебно млади, и да гласају слободном вољом. Протеклу годину обележиле су литије, а ове последње су изгледале заиста фасцинантно. Ипак, битније од тога је да протичу у мирном тону. Јер, једна од најважнијих ствари у Црној Гори сада је да људи не наседају на провокације и приче које их наводе да мрзе једни друге, јер се ми међусобно никада нисмо мрзели. То је једна од ствари која ме највише боли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)