ПУТ кроз помрчину незнања и неразумевања српске прошлости однедавно је боље осветљен новим лучама са старих путовања руског научника и дипломате Ивана Јастребова.

Drago

18.08.2020. 10:25

Ja sam kao 11 godišnjak preživio drugi svetski Rat. pred mojim očima je ubjena moja majka brat i Sric. Posle smo pobegli u Partizane da se borimo za Sobodu naroda. Kada su Rusi izvojevali Slobodu. Tada je nama došao Tito, Mislili smo da je komunista. A on bio tajni Ustaša? U slobodi kao demobilisani mladi borac. Učio sam noćima neke škole. Najviše smo učili sedam Ofenziva Titovih i samo Srpskog Stefana prvo venčanog i na zadnjoj strani knjige istorije o nekoj bosanskoj Crkvi. To je sve Srpsko. O drugom svetskom ratu nije smio niko ništa da priča? Tito je proglasio u Bosni Naciju Musliman? Pa su regaovali neki Arapskih Muslimani. Šta on to radi? Nisam smio niša reći šta mi se desilo. Neko bi me ubio. Uvek je neko pretio da me ubije? nisam smio ništa da kažem? "O ratu ništa ne pričaj". Time su ustaše sakrivene i njihova dela????? Mnogi Srbin kod tite kao provereni i ispitani verni. Čuda su uradili Srbima???

Rasa

18.08.2020. 14:06

@Drago - rodjen sam posle WWII i potomak Narodng Heroja i kazem da sto si izneo o ucenju iz 8storije lazes,kao i oni sto nisu smeli drzati Bozic i Uskrs. O zlodelima ustasa i cetnika se uvek ucilo samo jako malo kao i danas toliko su zla naneli nasem narodu da ih ni Dunav i Sava nece oprati oni su Deco ubice,fuj.

Čiča Gorio

18.08.2020. 11:13

Fala vam što tako pišete. Konačno se počelo pisati o srpskoj Istoriji i pokazivati onaka kakva je bila. Teška i Krvava??? Ovo što su nalagali na nas Srbe i što su nam osudili 107 Srba sve unapred diživotno. Politički na 1100 godina robije sve na pravdi boga istinoga. To je najveća sramota Celog sveta. Koji je slušao amerčko pozemlje i teoriju ustašku iz Geteborga.

Komandant 1001

18.08.2020. 16:50

Istorija Srba na Balkanu počinje negde u četvrtom veku kao najbrojniji Srbi,Narod (pleme) koje je sišlo sa severa, tačnije Sarmatije (danas Rusije) gde su bili najbrojniji i kao takvi na Balkanu raštrkani po svojimŽupama, despotovinama, nisu imali političke sreće da se sajedine u jednu Državu sve do Dušana Silnog. Uplivom Bugara, Mađara, Turaka antropološka slika Srba se menja rasrbljivanjem i večitim nasratajem na Srbe što mačem što Krstom i polumesecom...i na kraju; da ne beše Balkanskih ratova kao I u II ww, danas bi Srba bilo preko18 miliona (gubici u Iww oko 1,5 mil, a u IIww oko 1,2)