ОДЛОЖЕНО: Због короне се неће одржати фестивал Мокрањчеви дани

С.М.Ј.

петак, 14. 08. 2020. у 14:27

ОДЛОЖЕНО: Због короне се неће одржати фестивал Мокрањчеви дани

Фото С.Ј.М.

ЈУБИЛАРНИ 55. фестивал “Мокрањчеви дани” који је требало да буде одржан од 12. до 18. септембра одложен је до повољније епидемиолошке ситуације.

Како наводе у Дому културе “Стеван Мокрањац” фестивал се одлаже на основу препоруке Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин за период са повољнијом епидемиолошком ситуацијом.

Програм јубиларног издања фестивала и ове године подразумевао је велики број учесника, а сама концепција фестивала ослањала се на хорско стваралаштво, али и на програме на трагу Мокрањца, иновативне и креативне којим су “Мокрањчеви дани” намеравали да у односу на раније фестивале направе искорак ка новим тенденцијама.

Баш због тога је Штаб за ванредне ситуације општине Неготин, сазнајемо, на основу дописа организатора фестивала, тражио од епидемиолога Завода за јавно здравље “Тимок” у Зајечару безбедоносну процену за реализацију овогодишњег 55. издања фестивала који се у славу композитора, музичког педагога, родоначелника српске музике Стевана Стојановића Мокрањца организује у Неготину у континуитету још од  1965. године.

Из Завода је, међутим, стигло мишљење и препорука да се одложе “Мокрањчевих дана” с обзиром на “тренутно ризичну епидемиолошку ситуацију изазвану пандемијом корона вируса”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)