ПАРК СЕЋАЊА НА ВЕЛИКАНЕ: У Врњачкој Бањи ускоро почиње изградња својеврсног меморијалног комплекса посвећеног нашим глумцима

Г. Ћировић

среда, 12. 08. 2020. у 10:38

ПАРК СЕЋАЊА НА ВЕЛИКАНЕ: У Врњачкој Бањи ускоро почиње изградња својеврсног меморијалног комплекса посвећеног нашим глумцима

Фото Г. Шљивић

ЗБОГ епидемије вируса корона, ове године у Врњачкој Бањи нису одржани "Дани Данила Бате Стојковића".

Врњчани, међутим, нису заборавили ни овог, ни остале преминуле великане српског глумишта, који су били редовни гости престонице српског континенталног туризма.

У централном врњачком парку, током претходних "Батиних дана", засађено је 10 стабала различитог дрвећа посвећених глумачким легендама. На предлог академика Душана Ковачевића недавно је покренута иницијатива за изградњу својеврсног глумачког "Парка сећања".

- Општинска стамбена агенција већ ради на том пројекту. Предвиђено је да се простор на коме су засађена стабла оплемени и уреди, да се постави фонтана, изграде пешачке стазе и мали амфитеатар за глумачке сусрете, песничке вечери и мање позоришне представе. Надам се да ће посао бити завршен најкасније почетком наредне године - каже Никола Џамић, организатор традиционалних "Дана Бате Стојковића".

Према његовим речима, стабла за овај парк бирали су по карактеру глумца, тако је за Бату Стојковића засађен храст који већ прави лепу хладовину, за Драгана Николића и Милену Дравић по платан, Велимир Бата Живојиновић је добио црвени јавор...

- Мира Бањац нас је замолила да, када за то дође време, за њу посадимо јаблан поред храста Бате Стојковића, њеног филмског и позоришног супруга - додаје Џамић.

Ништа без "Новости"

- ПРЕД сваки почетак отварања "Батиних дана" његова супруга Олга распитивала се ко је дошао од новинарских екипа. Када бих јој рекао да су ту и "Новости", одговорила би ми: "То ми је много важно, они тако лепу пишу и о Бати и о овој манифестацији" - испричао нам је Џамић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)