ТАТА ТИ ЈЕ ДОНЕО КЊИГЕ, АЛИ СЕ НИСИ ПРОБУДИЛА: Потресне речи оца Исидоре Бјелице

Novosti online

четвртак, 06. 08. 2020. у 16:44

ТАТА ТИ ЈЕ ДОНЕО КЊИГЕ, АЛИ СЕ НИСИ ПРОБУДИЛА: Потресне речи оца Исидоре Бјелице

Архива Вечерњих Новости

ДИМИТРИЈЕ Бјелица, отац Исидоре Бјелице Пајкић, која је преминула у 53. години, написао је потресно обраћање које је посвећено његовој покојној ћерки.

- Исидора је написала тати: "Када бих бирала између милион очева, опет бих изабрала свога тату."

У Ваљеву после симултанке питају младе за телевизију ко је Фишер, немају појма ни ко је Карпов, ни Каспаров. А на питање ко је Димитрије Бјелица, сви кажу "то је тата Исидоре Бјелице". Карпов ми каже: "Шта ти вреди што си објавио преко сто књига и филмова и видео цео свет и што си шампион света, Европе, Америке, Русије, Магичног шаха Бјелица и амбасадор мира, академик САИН, кад те знају само по ћерки Исидори. Рекао сам: "Једино сам на Гренланду познатији од ћерке јер сам играо симултанку са Ескимима."

Збогом, најбоља ћерко на свету

У Игалу код наше куће играм са децом са Косова и две девојке су ремизирале. Питам их како се зову. Изјавиле су, Исидора и Ива. Питам Исидору по коме је добила име, каже да је по Исидори Бјелици јер њена мама највише воли њене књиге - пише шаховски мајстор и наставља:

- У Холивуду је тата упознао ћерку са звездама филма, у Линаресу са звездама шаха. Славни сликар Хуан Миро нацртао је Бјелицу и оригинал је поклонио ћерки 2017. Нудили су за оригинал хиљаде долара, упитао сам Исидору да ли да продам, рекла је: "Ти ћеш као најбољи тата на свету у 21. веку то поклонити ћерки ако се разболим." Тако је било и са сликом Бербера. Два велика сликара су помогла лечење Исидоре, др Славко Божиловић, ректор Универзитета Унион, Војо Ковачевић у Њујорку, Роман Торан у Мадриду и Љупка Лазић у Риму...

Фото: Танјуг

Бјелица је описао како је изгледао његов последњи сусрет са ћерком: - Последњег дана боравка у болници "Свети Сава" понео сам насловне стране три нове наше књиге "Видели смо цео свет 2", "Три магичне Исидоре" и "Његош и црногорске принцезе".

Љубазно особље ми је дозволило да уђем, медицинска сестра је покушала да је пробуди. Рекла је: "Иси, дошао ти је тата да видиш ваше нове књиге од преко 200 књига." Није се пробудила. Збогом, најбоља ћерко на свету! Твој тата Бјели, са којим си обишла свет цели.

Фото: Инстаграм

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)