УПОЗНАО ЈЕ ИСИДОРУ ДОК ЈЕ БИЛА ДЕВОЈЧИЦА: Небојша Пајкић - Трећи сусрет сам избегао, не знајући да ми је СУЂЕНА

Novosti online

среда, 05. 08. 2020. у 23:07

УПОЗНАО ЈЕ ИСИДОРУ ДОК ЈЕ БИЛА ДЕВОЈЧИЦА: Небојша Пајкић - Трећи сусрет сам избегао, не знајући да ми је СУЂЕНА

Фото: А. Станковић

ЗА живота је Исидора Бјелица (52) често истицала да јој је највећу подршку у борби са опаком болешћу пружао њен супруг Небојша Пајкић.

Овај складан пар 25 година је живео у брачној заједници, из које су добили сина Лава Григорија и ћерку Вилу Еванђелину.

Небојша је једном приликом говорио о томе како је упознао Исидору. Та прича датира из доба када је књижевница била још девојчица, а он јој је тада, како каже додао лопту.

- Други пут смо обоје били у авиону који је падао изнад Сарајева. Касније смо реконструисали тај догађај. А трећи сусрет сам избегао, не знајући да ми је мала Димитријева, како сам тада говорио, суђена - додао је уз осмех Пајкић.

А ево шта је она испричала.

- Водила сам један од најрадикалнијих арт клубова у Сарајеву, са све креветима, што у то време није постојало ни у Њујорку. Долазили су уметници из целе Југославије, сви који нешто значе, али не и Небојша, који је у то време писао сценарио за филм “Писмо-глава - надовезала се Бјелица.

Приликом једне посете Сарајеву, Небојшу су позвали у Исидорин клуб.

Чак је и моја мајка сумњала

- Пријатељ код ког сам дошао рекао ми је да клуб држи Димитријева ћерка, да је то нешто потпуно ново, да морам видети, а ја сам помислио да ми неће једна балавица продавати авангарду - завршио је присећање Пајкић.

Иако су се појављивала разна нагађања и тврдње о краху њиховог брака, они су живели срећно и у љубави, како завет и налаже, док их смрт не растави.

Фото: П. Милосављевић

- Тврдили су да ексцентрици какви смо ми неће саставити ни 16 дана заједно. Чак је и моја мајка сумњала, убеђена да ће се уметнички пројекат , како сам назвала наш брак, распасти када дођу деца - говорила је Исидора прошле године о свом браку.

(Објектив.рс, Глориа)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)