ПРЕМИНУЛА ДАРИНКА МАТИЋ МАРОВИЋ: Дириговала је на више од 10 хиљада концерата и била прва жена ректор у Србији

Новости онлине

среда, 15. 07. 2020. у 10:22

ПРЕМИНУЛА ДАРИНКА МАТИЋ МАРОВИЋ: Дириговала је на више од 10 хиљада концерата и била прва жена ректор у Србији

Фото: Принтсцреен

У Београду је у 83. години преминула професор емеритус Даринка Матић Маровић.

Даринка Матић Маровић била је српска диригенткиња, некадашњи ректор Универзитета уметности у Београду и декан Факултета музичке уметности.

Прва је жена ректор у Србији.

Као диригенткиња водила је чувен хор Колегијум музикум (од 1971) и хор Обилић (од 1981) и за 45 година каријере дириговала на више од десет хиљада концерата.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Dr Ivana NikolićMišković

15.07.2020. 14:29

@Srdjan Markovic - Невероватно тужна весте! Изгледало нам је да је Дара бесмртна и тим теже пада ова страшна вест да је тако одједном - отишла и оставила нас који смо је бескрајно волели и ценили . Била је редак пример пунокрвног музичког уметника и сјајан педагог приморског веселог темперамента и лепоте која ју је красила до јуче а да није ни мало почела да вене.... РИП, Даро наша мила и ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ ОНЕ ДИВНЕ МУЗИКОМ ИСПУЊЕНЕ ДАНЕ И НОЋИ!

Milun

15.07.2020. 16:46

Darinka je rodjena i odrasla u kamenarima malom mjestu poznato po trajektnom prelazu .tu je najuži dio boke..njena kuca je tacno naspram ulaza odnosno izlaza sa trajekta a pored je sad mali hotel grupacije casa del mare"il capitano" koji je vlasnistvo vaterpoliste borisa zlokovica