МАЧЕВАЊЕ КРОЗ ВЕКОВЕ: Изложба Александра Станковића у Етнографском музеју

М.А.К.

17. 06. 2024. у 16:24

ЕТНОГРАФСКИ музеј ће, од уторка 18. јуна у 20 часова, угостити изложбу "Мач" аутора Александра Станковића, учитеља, историчара и теоретичара класичног, спортског и сценског мачевања.

МАЧЕВАЊЕ КРОЗ ВЕКОВЕ: Изложба Александра Станковића у Етнографском музеју

Фото промо

Поставка намењена љубитељима и поклоницима ове најелегантније борилачке вештине, како најављују из Етнографског, обухвата богату колекцију више од 50 мачева кроз векове, од антике преко средњег века и ренесансе, до новог века. Изложени предмети,углавном су реплике, с тим што их на поставци прате аутентични комади јатагана и сабљи из збирке Оружја и опрема ратника Етнографског музеја који представљају културу мача Србије и Балкана.

Уз стручна вођења и радионице, биће организована и интерактивна предавања на тему теорије мача, историје мачевања у Србији и Београду, од средњег века до половине 20. века, као и наградно такмичење за најмлађе "Мач у камену" .

Изложба ће трајати до октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА СА БЕОГРАДСКИМ БОЕМОМ: Упутио му је речи које се и данас памте