ЦРЊАНСКИ И ЋОПИЋ НА ЕНГЛЕСКОМ :​ У двоброју Зборника Матице српске

Ј. С.

16. 06. 2024. у 14:11

МАТИЦА српска у Новом Саду објавила је двоброј свог Зборника за књижевност на енглеском језику „Literary Links of Matica srpska” у којем су у сталној рубрици „Поезија и Проза” („Poetry and Fiction”) објављени преведени прилози: Бранка Ћопића, Радомира Андрића, Горана Петровића и Миодрага Раичевића.

ЦРЊАНСКИ И ЋОПИЋ НА ЕНГЛЕСКОМ :​ У двоброју Зборника Матице српске

Фото Матица српска

Рубрика „Есеји” („Essays”) доноси преведене текстове Јована Делића о Андрићу и Гоји, те Горане Раичевић о Милошу Црњанском. Рубрика „Сведочанства” („Testimonies”) посвећена је тексту „Кратка историја спина” Слободана Рељића,као и „Змајевој награди Матице српске” и њеном добитнику Миодрагу Раичевићу кроз прилог Јована Делића.

Садржи и текст о књижевној награди „Бескрајни плави круг” и њеном добитнику Горану Петровићу кроз текстове: Младена Шукала, Јелене Марићевић Балаћ, Мине Ђурић и Биљане Турањанин Николопулос.

Зборник на енглеском језику уређују: Иван Негришорац (главни уредник),Михајло Пантић, Зоран Пауновић и Саша Радојчић (чланови) и Светлана Милашиновић (секретар Уредништва).Часопис је доступан и у електронској форми.

Часопис "Literary links of Matica Srpska” покренут је 2017. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

ДОНЕТА ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО АЛЕКУ БОЛДВИНУ: Глумац бризнуо у плач, а супруга покушавала да га утеши (ФОТО)