СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР: Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије, од 23. до 26.маја, У Београду

В.В.С.

22. 05. 2024. у 13:49

ФЕСТИВАЛ деце и младих из региона, дијаспоре и Србије, под називом "Свесрпски дечји сабор 2024.", одржава се од 23. до 26.маја, на Великој сцени "Донка Шпичек" Дечјег културног центра Београда.

СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР: Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије, од 23. до 26.маја, У Београду

фото Промо

Сабор окупља децу од девет до тринаест година, а циљ манифестације је успостављање трајних веза са земљом порекла, развијање осећања припадности и повезивање са вршњацима из Србије. Ове године у Београд долази Вуковарско певачко друштво "Јаворчићи" из Хрватске, Теоретска гимназија "Доситеј Обрадовић" из Темишвара (Румунија), српске допунске школе из Љубљане и Копра (Словенија), као и из Бајерна (Немачка).

У оквиру манифестације биће уприличен пријем и изложба у Дому Народне скупштине Србије, као и концерт у Дечјем културном центру Београд, где ће дечји ансамбли приказати на који начин се баве неговањем српске културе и традиције. Учеснике очекују и интерактивни драмски програми "Ко је био Марко Мрњавчевић" и "Насмешите се - птичица", обилазак центра града и Храма Светог Саве, учешће у креативним радионицама и спортско-рекреативним активностима.

Сусрет деце и младих из региона, дијаспоре и Србије, одвија се под покровитељством председника Републике Србије, а у организацији Дечјег културног центра Београд и Министарства спољних послова - Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев