ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: Смотра документарног филма у Југословенској кинотеци

М. Н. М.

22. 03. 2024. у 18:59

ДА се не заборави, назив је и мото програма обележавања четврт века од почетка агресије НАТО на Србију и Црну Гору, који ће почео отварањем изложбе фотографија на ту тему, у Атријуму Дома војске Србије, а настављају га међународна конференција у Дому војске и смотра документарног филма о агресији НАТО, у Кинотеци.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: Смотра документарног филма у Југословенској кинотеци

промо

Вечерас у 19 часова у Југословенској кинотеци ће бити отворена изложба фотографија бомбардованих архитектонских остварења, у склопу свечаног отварања филмске смотре. Први филм на програму је документарац Драгана Елчића "НАТО агресија на СРЈ... на мир повод", у наставку вечери следе пројекције остварења "Миленијумска грешка" Александра Кајевића, "Невидљиви Срби" Фулвија Грималдија, "Геноцид на Балкану" - инсерт из филма "Смртоносна прашина" Фридера Вагнера, и "Зашто" Јелене Милинчић и Анисе Науи.

У суботу од 16 часова програм почиње пројекцијом филма "НАТО агресија на СРЈ... на мир хумане бомбе" Елчића, следе "Гнездо" Миливоја Несторовића, "Воз" Горана Костића", "Герника 2" Огњена Петковића и Љиљане Вернер, "За слободно небо" Застава филма, "Уранијум 238 - моја прича" Миодрага Миљковића и Срђана Алексића и "Чекајући Хандкеа" Горана Радовановића.

У недељу, од 16 сати, приказује се Елчићев филм "НАТО агресија на СРЈ... на мир последице", потом "No comment" Драгана Станића, "Отето Косово" Вацлава Дворжака, "Експеримент наживо" Андрије Димитријевића и Александре Станковић - Нешић, и "Војска Југославије у одбрани од НАТО агресије" Милуна Вучинића и Горана Костића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЛАДИЦА ИЗ ОРМАРА ИЗВУКАО ЗМИЈУ ДУГУ ЦЕО МЕТАР: Невероватан случај у Врању - Чују се женски врисци, камера све снимила (ВИДЕО)

ВЛАДИЦА ИЗ ОРМАРА ИЗВУКАО ЗМИЈУ ДУГУ ЦЕО МЕТАР: Невероватан случај у Врању - Чују се женски врисци, камера све снимила (ВИДЕО)

ИАКО је јуче многе крајеве наше земље изненадио снег, а температуре су се спустиле за читавих петнаест степени, за најпознатијег хватача змија из Владичиног Хана Владицу Станковића и јуче је било посла.

18. 04. 2024. у 09:40

ЧУВАМО ДЕДОВИНУ И ГРОБОВЕ СИНОВА Упркос трагедијама, породица Михајла Томашевића, из Сувог Грла код Србице, опстаје на свом огњишту (ФОТО)

ЧУВАМО ДЕДОВИНУ И ГРОБОВЕ СИНОВА Упркос трагедијама, породица Михајла Томашевића, из Сувог Грла код Србице, опстаје на свом огњишту (ФОТО)

ОВО су гробови мојих синова. Стојадина, рођеног 1979, који је погинуо на Кошарама и Стевана, две године млађег, који је 2002, возећи трактор нагазио на противтенковску мину коју су на путу у селу поставили Албанци. Овде на гробљу ми је друга кућа, а она у којој живим са супругом Миладинком Мицом и сином Дарком је неколико километара одавде. И, док сам жив са Косова и Метохије селити се нећу, чуваћу свој дом и гробове синова.

18. 04. 2024. у 10:45

МОГУ ЛИ ДА ВАС ЗАМОЛИМ? Бајага одржао час културе на РТС-у - снимак се шири мрежама (ВИДЕО)

"МОГУ ЛИ ДА ВАС ЗАМОЛИМ?" Бајага одржао час културе на РТС-у - снимак се шири мрежама (ВИДЕО)

ЈЕДНА опаска легендарног музичара Момчила Бајагића Бајаге током промоције реиздања прве плоче Бајаге и Инструктора "Позитивна географија", забележена камером РТС-а, постала је вирална на друштвеним мрежама.

18. 04. 2024. у 10:17

Коментари (0)

НЕЗНАЊЕ, ПОРИЦАЊЕ И ЗАБОРАВ : Филозофско позориште у Битеф театру