ЛЕПОТА САКРИВЕНА ИСПОД НАШИХ СТОПАЛА: Изложба "Шахтоград" Ненада С. Лазића у галерији "Форма"

М.А.К.

06. 02. 2024. у 17:54

НОВОСАДСКА галерија "Форма" представља радове Ненада С. Лазића на изложби названој "Шахтоград".

ЛЕПОТА САКРИВЕНА ИСПОД НАШИХ СТОПАЛА: Изложба Шахтоград Ненада С. Лазића у галерији Форма

Фото промо

Реч је о избору из серије од више од 300 фотографија инспирисаних уличним поклопцима за шахтове, које је аутпор снимао током претходних осам година у различитим градовима код нас и у Европи.

Највећи броја снимљен је у Новом Саду, у којем лазић живи више од двадесет година, али су у Београду, Зрењанину, Суботици, Будимпешти, Нидрији и Пефкохорију.

- Изложба представља аутентичан уметнички поглед на необичну лепоту сакривену у челичној текстури шахтова улица и тргова, која нас води далеко изван уобичајених уметничких приказа - истиче у каталогу Николај Хлебњиков.- Одабир орнаменталних детаља који су суптилно утиснути у рељеф шахт поклопаца, овом изложбом постаје израз ауторске уметничке визије. Практични урбани пајзаж контекстуализује се на нов начин. Лепота је интригантно сакривена испод наших стопала. Мешавина урбаног и изразито визуелног испуњена је богатством орнамената и значења. Изложба "Шахтоград" је позив посетиоцима да уплове у свет свакодневице на уметнички начин, да према сопственим афинитетима и имагинарним визијама декодирају нова значења и естетске доживљаје уоквирене изложеним фотографијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

УЕФА БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА АЛБАНЦИМА: Жестока казна због вређања Срба, провокатор Даку суспендован због срамног скандирања