ВЕРА У ЉУБАВ: Изложба "Сума сумарум" Оливере Протић у Галерији "Сингидунум"

М.А.К.

09. 06. 2023. у 16:54

НАСЛОВ изложбе сликарке и сценографа Оливере Протић - "Сума сумарум", која ће бити отворена до 23. јуна у галерији "Сингидунум", могла би да представља, како сматра ауторка збир збирова, све у свему, збир свих међузбирова и последњи цех:

ВЕРА У ЉУБАВ: Изложба Сума сумарум Оливере Протић у Галерији Сингидунум

Фото промо

- Салдо последњих двадесет година али не и крај приче - пише у најави. - Кад погледамо уназад вера у себе, Бога и љубав жене као мајке, сестре и жене остаје једино сигурно решење за спас.

Радови које је представила су углавном комбинована техника на платну. Иначе, Оливера Протић (1962) дипломирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду на катедри за позоришну филмску и ТВ сценографију. По завршетку студија радила као сценограф и костимограф у ТВ емисијама, спотовима и рекламама, бавила се модним дизајном, радила и као професор уметничког обликовања и ликовне културе у београдским средњим школама.

Од 2014. ради и као ликовни педагог са децом са посебним потребама. У оквиру пројекта "Корак ка култури"реализовала је ликовне радионице у земљи и Бечу, Прагу, Венецији, Верони, Истанбулу, Фиренци, Салцбургу, Риму, Милану, Марсеју... Аутор је више од 30 самосталних изложби и учесник преко стотину групних. Њени радови налазе се у приватним колекцијама код нас, али и у Јапану,Русији, Америци и неким грдовима Европе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу