ДЕЛА ТИВАДАРА ВАЊЕКА (1910 - 1981) У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД: Сеање на оснивача колоније Ечка

М.А.К.

06. 06. 2023. у 17:01

НА оснивача Зрењанинске групе, Банатске групе као и колоније Ечка, Тивадара Вањека (1910 - 1981), подсетиће изложба која ће бити отворена у четвртак у 19 часова у Продајној галерији Београд.

ДЕЛА ТИВАДАРА ВАЊЕКА (1910 - 1981) У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД: Сеање на оснивача колоније Ечка

фото промо

Опус сликара, који је стекао уметничко образовање у Будимпешти, а први пут излагао 1938. године, биће представљен избором дела из неколико приватних збирки. Поред сликарства бавио се фотографијом и сценографијом, приредио више од четрдесет самосталних и учествовао двеста колективних, у земљи и иностранству. Његово сликарство развијало се од академизма преко импресионизма и експресионизма, да би после педестих година прошлог века, дошао до кубистички геометризованог свођења форме под утицајем искустава послератног модернизма, а истовремено остајући веран типичним банатским мотивима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИКОЛИЋ О НАДИМКУ ЖИКА СЕЉАК: Хтели су да ме понизе - викну из бесног аута: Где си сељак! Подметање, то ме је мотивисало