ИСПРАВЉАЊЕ НЕПРАВДЕ ПРЕМА ВЕЛИКАНУ: Изложба о Радославу М. Грујићу у УБ „Светозар Марковић“

М.А.К.

06. 06. 2023. у 08:39

НА човека који је открио земне остатаке цара Душана, приликом ископавања Цркве светих Архангела у Призрену, спасао мошти кнеза Лазара, цара Уроша и деспота Стефана Штиљановића и дао велики допринос изучавањуу најзначајнијих српских споменика културе, подсетиће изложба „Отргнут од заборава академик проф. др Радосав М. Грујић“, које ће бити отворена у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у четвртак, 8. јуна у 13 часова.

ИСПРАВЉАЊЕ НЕПРАВДЕ ПРЕМА ВЕЛИКАНУ: Изложба о Радославу М. Грујићу у УБ „Светозар Марковић“

Фото докуменатција Борбе

Поставка је посвећена животу и делу овог православног теолога, професора, историчара, историчара књижевности и академика, Радослава Грујића (1878–1955). Како се истиче у најави изложба настоји да ту исптави неправду коју му је нанаео заборав и да осветли најзначајнија његова достигнућа на пољунауке, уметности и културе:  

-Његов допринос историјском, верском, националном и културном идентитету је неизмеран, могуће је рећи и без премца. Изложбу ће пратити и каталог, са библиографијом радова, биографијом и систематизованим научним материјалом, као и литература о његовом животу и делу.

Аутори постваке су Игор Живановић, Милутин Шаховић и Никола Крсмановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САД ТО НЕ ЈЕДЕ: Дијана открила који је омиљени Нолетов слаткиш из детињства (РЕЦЕПТ)