ПОАРО НА УДАРУ ПОЛИТИЧКЕ КОРЕКТНОСТИ: Из дела Агате Кристи избацују се термини означени као расистички

Танјуг

28. 03. 2023. у 07:31

НЕКОЛИКО романа прослављене Агате Кристи прошло је кроз ревизију издавача с циљем да се из текста уклоне расистички описи или називи.

ПОАРО НА УДАРУ ПОЛИТИЧКЕ КОРЕКТНОСТИ: Из дела Агате Кристи избацују се термини означени као расистички

Фото приватна архива

Мистерије о славном детективу Херкулу Поароу или приче о госпођици Марпл написане између 1920. и 1976. године су међу новим, измењеним издањима у којима нема увредљивих расистичких речи и описа, посебно у деловима у којима се појављују ликови који нису из Уједињеног Краљевства, преноси часопис Ролингстоун.

Британски дневник Гардијан раније је објавио да су извршене ревизије текста и унете измене за дигитална и нова штампана издања целе серије новела о госпођици Марпл и романа о детективу Поароу издавачке куће Харпер-Колинс.

Међу избаченим речима су се нашле и оне које описију ликове као "црнце, Јевреје или Цигане", а уместо одреднице "домаћи", користи се реч "локални".

БОНУС ВИДЕО: ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ О "ОСКАРУ" - Занимљивости око најпрестижније награде у свету филма

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима