"ДА САМ ПТИЦА" СТИЖЕ ИЗ УМАГА: У оквиру "Месеца независне сцене" гостује представа у Битеф театру

В.В.С.

22. 03. 2023. у 17:35

У ОКВИРУ "Месеца независне сцене", 23. марта у Битеф театру, гостује представа из Умага "Да сам птица": дуодрама са Дариом Лоренци Флатз и Тариком Филиповићем, под редитељском палицом младе позоришне редитељке Арије Ризвић.

ДА САМ ПТИЦА СТИЖЕ ИЗ УМАГА: У оквиру Месеца независне сцене гостује представа у Битеф театру

фото Промо

Комад Николине Богдановић говори о две љубави: љубави једног пара која се под утицајем околности и времена мења и осипа, и љубави човека према завичају, односно месту из којег је потекао, у којем зна сваки "ћошак и хаустор". Поистављају се питања: шта неко место чини нашим, а шта од њега, нас и наших живота у туђини с временом нестаје, а шта ново ниче и расте?

Текст се темељи на личним искуствима босанских избеглица прикупљених кроз интервјуе, проширен је и обогаћен личним искуствима ауторског тима чије су сопствене животне приче тесно повезане са темом и мотивима представе. Како се најављује, "Да сам птица" је представа која ће гледаоце насмејати и расплакати те их одвести на интимно путовање Босном и једном љубавном причом двоје људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми