БЛАГОЈУ БАКОВИЋУ „АНТИЋЕВА НАГРАДА“: У Новом Саду почиње традиционална манифестација посвећена једном од наших највољенијих песника

Ј. СИМИЋ

13. 03. 2023. у 10:10

ПЕСНИК Благоје Баковић, лауреат је награде „Мирослав Антић“ по одлуци жирија 16. „Антићевих дана“, традиционалне манифестације која у Новом Саду под насловом „Блуз гаравих сокака“ почиње данас и трајаће до 20. марта.

БЛАГОЈУ БАКОВИЋУ „АНТИЋЕВА НАГРАДА“: У Новом Саду почиње традиционална манифестација посвећена једном од наших највољенијих песника

КЦНС и Архива Новости

На седници Одбора Манифестације “Антићеви дани”  у Скупштини Града Новог Сада под председавањем челнице Скупштине Града Новог Сада Јелене Маринковић Радомировић, председник стручног жирија песник Мирослав Алексић, рекао је да су он и још две чланице песникиња Сунчица Радуловић Торбица и песникиња Мирјана Гардиновачки, имали веома тежак задатак, јер су на расписани конкурс пристигле 104 песничке књиге од 55 издавача.

-Књига песника Благоја Баковића „Није то моја вода“, у издању Српске књижевне задруге, испредњачила је својим поетским квалитетом - казао је Алексић.

Вест о награди која носи име „најпесничкијег од свих живих песника које сам у младости упознао“, Баковић је за „Новости“ прокоментарисао речима :

-Увек је ходио мало небом,а мало мање земљом.И тај чуперак плави није он измислио јер постојао је он и раније,али га јесте именовао, носио и прстима зачешљавао.У три наврата ми је као младом песнику уручио награде,а верујем да је умешао прсте и у овом признању које носи његово име - као младом три награде.Не верујем да и сада,у овом признању није одозго умешао своје прсте – рекао је лауреат јуче за наш лист.

Награда ће Баковићу бити уручена у уторак,14. марта у Градској кући у Новом Саду.

И овогодишња манифестација биће у знаку дружења са песницима,затим изложби,посета вртићима и основним школама, посета представама и премијера документарног филма,које ће бити приређене на бројним локацијама у граду као што су културне станице представљене као наслеђе прошлогодишње реализације пројекта „Нови Сад - европска престоница културе”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УСРЕД ЛОНДОНА: Тито пред масом проговорио енглески - Британија још памти Титов говор (ВИДЕО)