ТЕСНО У МУЗЕЈИМА И ГАЛЕРИЈАМА: Одличан одзив новосађана акцији "Широм отворена врата"

С.Б.

06. 02. 2023. у 19:29

АКЦИЈА „Широм отворена врата“, коју су поводом Дана града Новог Сада минулог викенда организовали Туристичка организација и установе културе, била је плодоносна и поред неуобичајених налета олујног ветра „северца“ праћеног суснежицом.

ТЕСНО У МУЗЕЈИМА И ГАЛЕРИЈАМА: Одличан одзив новосађана акцији Широм отворена врата

С.Б.

Јер, и по веома лошим временским условима, велики број Новосађана и њихових гостију, искористио је прилику да бесплатно погледа сталне поставке музеја и изложбе „Милева: ми смо стена”, „Тамбурашка традиција у Војводини”, као и туристичке туре обиласка знаменитости града.

- За два дана, 12 туристичких водича из нашег удружења је у исто толико тура водило по 30 и више знатижељника у шетњу на Петроварадинску тврђаву и старим градским језгром- истиче Јелена Букуров, председница Удружења туристичких водича Новог Сада.- Одзив је био веома добар а колеге водичи су истакли да су учесници тура били љубопитљиви и сазнавали додатне, занимљиве приче о граду. Туре су текле невероватним темпом а посетиоци су били од младих родитеља са малом децом па до пензионера.

Спомен-збирка Павла Бељанског је посетиоце дочекивала стручим тумачењем сталне поставке а једнако тако било је и у Музеју Војводине, Музеју града Новог Сада, Галерији Матице српске, Установи за израду таписерија „Атеље 61″, Збирци стране уметности, Поклон-збирци Рајка Мамузића, Музеју Тамбурица феста, Дечјем културном центру...

- Искористили смо прилику да боље упознамо знаменитости и историју Новог Сада, били гости туристичких тура на Петроварадину и сада у Музеју тамбурица феста- кажу Јелена Булатовић, инжењер и Никола Синковић, политиколог из Београда.- Највише су нам се допале занимљиве приче о тамбурашима и новосадским песницима, боемима, све је одлично и лепо осмишљено са одличним вођењем. Чим се укаже следећа прилика, ето нас поново у неком од новосадских музеја и галерија.

МУЗЕЈ ТАМБУРИЦЕ

УЧЕСНИКЕ акције „Широм отворена врата“, утисак је, највише је привлачио „Музеј тамбурице“, с обзиром на то да је отворен тек пре месец и по дана и да се налази у строгом центру града у Менратовој палати.

- Много нам је драго што се велики број љубитеља културе и уметности интересује за нашу поставку. За сво време акције „Широм отворена врата“, нисмо правили паузу, јер су посетиоци непрекидно долазили а иначе је улаз у „Музеј тамбурица феста“ бесплатан- кажу кустоси, Александар Антуновић и Јелена Пејчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

ТРАГЕДИЈА ГЛУМЦА: Убијена хицем у потиљак - стан запаљен, све је било до детаља испланирано