ИЗЛОЖБА ЗА ТРИДЕСЕТИ РОЂЕНДАН "ЛУДУСА": Свечаност у Атељеу 212 поводом јубилеја новина Удружења драмских уметника Србије

В.В.С.

06. 12. 2022. у 15:18

УДРУЖЕЊЕ драмских уметника Србије, у среду 7.децембра, обележава значајан јубилеј: 30 година излажења позоришних новина "Лудус ". Тим поводом, у Атељеу 212 биће отворена изложба, а у програму ће учествовати Светлана Бојковић, Небојша Дугалић, Александар Милосављевић, Милан Цаци Михаиловић и Татјана Њежић.

ИЗЛОЖБА ЗА ТРИДЕСЕТИ РОЂЕНДАН ЛУДУСА: Свечаност у Атељеу 212 поводом јубилеја новина Удружења драмских уметника Србије

фото: Архива "Новости"

Позоришне новине покренуте су 1992. године, по концепту и карактеру и данас су јединствене код нас и у региону. Иначе, " Лудус" је почео да излази још осамдесетих (тада у форми бесплатног билтена намењеног члановима Удружења)али се угасио после осам бројева због недостатка финансија. Странице  "Лудуса" од почетка су простор за преиспитивања позоришних и других културних феномена, уметничких праваца у области драмског и театарског стваралаштва, организационих, продукционих модела и других важних питања, уз отварање простора и за креативну уметничку полемику.

Један од оснивача Позоришних новина "Лудус", Феликс Пашић, био је његов први главни и одговорни уредник, а на овом месту претходних година су се налазили и Тихомир Станић, Мирјана Ојданић, Александар Милосављевић, Маша Стокић и Татјана Њежић (садашњи уредник) у два наврата.

Електронска форма листа покренута је 2014, а од 2019. године сви бројеви "Лудуса" су дигитализовани и доступни читаоцима на сајту Удружења драмских уметника Србије.

Изложба поводом јубилеја биће отворена у Атељеу 212 до 26. децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса