РЕВИЈА У ЈУГОСЛОВЕНСКОЈ КИНОТЕЦИ: Дани словеначког филма

А.П.

05. 12. 2022. у 22:20

МАНИФЕСТАЦИЈА Дани словеначког филма одржаће се 8. пут од 6. до 11. децембра у Југословенској кинотеци и биће у знаку словеначког редитеља и сниматеља Карпа Аћимовића Године, коме ће првог дана фестивала (у 20.00) бити уручен "Златни печат" Кинотеке за изузетан допринос кинематографији.

РЕВИЈА У ЈУГОСЛОВЕНСКОЈ КИНОТЕЦИ:  Дани словеначког филма

Фото Дарја Хлавка Година

Публици ће пре тога, од 18.00, бити приказан њему посвећен документарац "Рам за неколико слика" (2005), у режији Драгомира Зупанца и отворена изложба фотографија. У среду, 7. децембра, одржава се округли сто словеначких и српских синеаста на којем ће бити представљена публикација о опусу Карпа Године. На програму су и његови кратки филмови, као и документарац "Карпопотник" (2013), у режији Матјажа Иванишина.

Четири наредна дана, од 08. до 11. децембра, резервисана су за представљање достигнућа савремене словеначке кинематографије. Биће приказано више од шеснаест остварења различитих по врсти, жанру и продукцији. Ревију отвара овогодишњи победник Фестивала словеначког филма "Оркестар", редитеља Матевжа Лузара, а затвара прошлогодишња добитница "Весне" за најбољи филм, "Кучка, погрдан израз за женско", редитељке Тијане Зинајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!