„МОРАЧКИ ЈАСНОВИДАЦ” ПРЕДСТАВЉЕН У ЛЕПОСАВИЋУ: Данас промоција у Косовској Митровици, а сутра у Грачаници

Novosti online

10. 11. 2022. у 14:38

У ПРЕПУНОЈ црквеној сали Храма Светог Василија Острошког у Лепосавићу синоћ је одржана промоција књиге „Морачки јасновидац” аутора Перице Ђаковића, посвећена његовим разговорима и филозофским и духовним разменама са митрополитом Амфилохијем.

„МОРАЧКИ ЈАСНОВИДАЦ” ПРЕДСТАВЉЕН У ЛЕПОСАВИЋУ: Данас промоција у Косовској Митровици, а сутра у Грачаници

Фото: Новости

Након премијерне књижевне вечери у Крипти Храма Светог Саве у Београду, уследио је приказ књиге у Лепосавићу као првој следећој тачки, а промоција ће данас бити одржана и у Косовској Митровици, а сутра у Грачаници. 

Представљање књиге „Морачки јасновидац“ одржано је уз благослов владике рашко-призренског Теодосија, а сам аутор истиче да је у животу и мислима блаженопочившег митрополита Амфилохија Косово и Метохија заузимало посебно место, те да му је због тога било важно да ову промоцију одржи управо на простору КиМ. 

Фото: Новости

- Драго ми је да смо сви заједно имали прилике да евоцирамо успомене на блаженопочившег митрополита Амфилохија и штошта ново сазнали о духовној громади у чијем су срцу Косово и Метохија заузимали посебно место. Захвални смо драгим гостима кроз чију књигу митрополит Амфилохије опет походи Косово и Метохију, мада слободно можемо рећи да је он ту увек присутан и да знамо да нас његов благослов и даље чува и штити – каже Ђаковић, а о књизи је поред њега беседио и књижевник Будимир Дубак, најбољи познавалац дела митрополита Амфилохија.

Фото: Новости

Вече су још посебнијим учинили малишани, чланови црквеног хора, који су извели песму „Јечам жњела“, која је била једна од омиљених песама митрополита Амфилохија.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБИЧАЈИ И ВЕРОВАЊА НА СВЕТОГ САВУ: Једну боју не треба носити, шта треба да ураде деца и шта значи ако загрми