У БИТЕФ ТЕАТРУ "СМРТ И ДЕВОЈКА": Прво извођење комада Аријела Дорфмана, у режији Николе Љуце

В.В.С.

21. 10. 2022. у 16:51

ПРЕМИЈЕРНО извођење представе "Смрт и девојка" Аријела Дорфмана сутра је на (22.октобар) је на сцени Битеф театра, у режији Николе Љуце.

У БИТЕФ ТЕАТРУ СМРТ И ДЕВОЈКА: Прво извођење комада Аријела Дорфмана, у режији Николе Љуце

фото:Чоба Микуш

Како се најављује, "Смрт и девојка" је редак пример психолошког трилера на сцени. Освета, секс, манипулације су теме које текст истражује на интензивно узбудљив начин. Личне драме и преиспитивања које јунаци доживљавају је оно што публику оставља без даха, док се током 90 минута трајања представе стално пита коме од њих троје да верује.

Паулина, бивша политичка активисткиња, је убеђена да је случајни гост у викендици њеног мужа заправо човек који ју је давно, месецима злостављао и силовао у корист бившег режима. Она га заробљава, везује и покушава да натера да призна шта је радио, док паралелно тестира поверење и разумевање свог мужа, који је иначе адвокат за људска права. Текст је написан 1991. године и праизведен у Ројал Корт Театру а затим и на Бродвеју, у режији Мајка Николса.

Играју Тамара Крцуновић, Милан Марић и Милош Тимотијевић.Сценографкиња је Зорана Петров, костимографкиња Селена Орб,а композиторка Јања Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИКОЛИЋ О НАДИМКУ ЖИКА СЕЉАК: Хтели су да ме понизе - викну из бесног аута: Где си сељак! Подметање, то ме је мотивисало