ИЗЛОЖБА ПОСВЕЋЕНА ДРАГАНУ БОШКОВИЋУ: О добитнику Дисове награде у "Пароброду"

В.В.С.

27. 09. 2022. у 13:46

У УСТАНОВИ културе "Пароброд", у четвртак, 29. септембра,биће отворена изложба "Аритмија URбаног певања" која је посвећена књижевном опусу Драгана Бошковића, добитника Дисове награде за 2022. годину.

ИЗЛОЖБА ПОСВЕЋЕНА ДРАГАНУ БОШКОВИЋУ: О добитнику Дисове награде у Пароброду

фото:Промо

Поставка осликава Бошковићев песнички и животни пут, откривајући кључне тачке његове поетике. Између осталог, садржи уметничке фотографије и симболичне графичке елементе што изложби даје упечатљив визуелни идентитет, а све то је приказано на дванаест плаката великог формата. Публици ће се обратити аутори поставке, а Драган Бошковић ће читати своју поезију.

Драган Бошковић је објавио неколико песничких збирки: "Вртоглавица, лаж и Вавилон од картона" (1998), "У једном телу" (2003), "Исаија" (2006), "Отац" (2013), "Живот и ја смо квит!" (2020), "Сандиниста" (2022). Поводом Дисове награде, у едицији Књига госта као 47. публикацију по реду, Градска библиотека Чачак је објавила збирку изабраних песама Драгана Бошковића насловљену "Најновији завет".

Аутори изложбе и истоименог каталога који је прати су библиотекари Тања Вуковић и Марија Радуловић, док је дизајн урадио Миленко Савовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ЋЕРКА ГОСПОДИНА БИНА: Лепотица променила презиме због очеве прељубе