СЦЕНАРИСТИ У ФОКУСУ: Премијером љубавне комедије Филипа Чоловића почео традиционални, 46. Фестивал у Врњачкој Бањи

Г. Ћировић

13. 08. 2022. у 12:50

ПРЕМИЈЕРОМ филма "Ала је леп овај свет", по сценарију Андреја Шепетковског, и у режији Филипа Чоловића, у којем главне улоге тумаче Анђелка Прпић и Андрија Кузмановић, синоћ је у Врњачкој Бањи почео традиционални, 46. Фестивал филмског сценарија.

СЦЕНАРИСТИ У ФОКУСУ: Премијером љубавне комедије Филипа Чоловића почео традиционални, 46. Фестивал у Врњачкој Бањи

Фото: Немања Мишчевић

Осим поменутог остварења, током пет фестивалских дана једне од најстаријих манифестација ове врсте у Србији пред стручним жиријем и љубитељима седме уметности у такмичарском програму наћи ће се још 12 остварења српске кинематографије насталих између два фестивала. О наградама ће одлучивати Милутин Петровић, режисер прошлогодишњег победничког филма "Нечиста крв - Грех предака", сценариста Милан В. Пузић и редитељ Дејан Зечевић.

Жири новинара традиционално ће доделити једну награду, а прилику да изабере свог фаворита имаће и публика. Први пут ће бити додељена награда "Марко Живић" намењена младом глумцу, док је признање "Златно перо" за допринос сценарију у националној кинематографији ове године додељено Срђану Кољевићу.

Другог фестивалског дана, у врњачкој библиотеци одржава се Симпозијум "Хришћанство на филму", док ће у хотелу "Фонтана" бити отворена изложба "Трагови једног времена - Филмски плакат 1970-1979". Публика ће од 18 сати у биоскопу моћи да погледа филм "Хероји радничке класе", а потом од 20.30 на летњој позорници филм "Златни дечко" и од 22.30 "Порно прича".

У склопу сутрашњег програма планиране су пројекције четири филма, у биоскопу ће бити приказани "Келти" и "Пуцњи у Марсеју", а у амфитеатру "Тома" и "Страхиња Бановић". Све то биће "зачињено" концертом филмске музике Милене Васић на Тргу културе. 

Такмичарска конкуренција

У ТРЦИ за овогодишње награде Фестивала филмског сценарија налазе се филмови - "Ала је леп овај свет", "Хероји радничке класе", Златни дечко", "Порно прича", "Келти", "Пуцњи у Марсеју", "Тома", "Страхиња Бановић", "Јенга чудна игра", "Хероји", "Било једном у Србији", "Небеса" и "Лето када сам научила да летим".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

РАСКИД ПРЕКО ТЕЛЕФОНА: Бивши дечко Ане Ивановић није поднео што га је оставила