"КУДА ПЛОВИ ОВАЈ СВЕТ": Објављен програм овогодишњих "Бориних позоришних дана"

Ј. С.

29. 06. 2022. у 16:48

ОВОГОДИШЊИ 42. по реду "Борини позоришни дани”, одржаће се не случајно под слоганом “куда плови овај свет”, саопштио је данас у Врању селектор фестивала Слободан Савић.

КУДА ПЛОВИ ОВАЈ СВЕТ: Објављен програм овогодишњих Бориних позоришних дана

Фото: Ј. С.

Шест представа у такмичарком делу, плус представе града домаћина и ревијална у част програма наћи ће се на репертоару фестивала од 21. до 28. октобра.

- Борини позоришни дани почињу представом "Ко је убио Џенис Џоплин?" по тексту Тијане Грумић, у извођењу Српског народног позоришта. Следе остварења "Избирачица" и "Кус петлић" у извођењу Народног позоришта из Суботице, затим "Ролеркостер" у извођењу Ателјеа 212, "Последње девојчице" у извођењу Позоришта "Деже Костолањи" из Суботице и "Рат и мир" у извођењу Народног позоришта из Београда. У част награђених наступиће Краљевачко позориште са представом "Црна овца" у режији Снежане Тришић – рекао је Савић.

Фото: Ј. С.

Уметнички директор театра Бојан Јовановић рекао је да ће се тек одлучити коју ће представу извести Врањанци, а неће изостати ни пратећи програм фестивала.

Обраћајући се присутнима градоначелник и председник Одбора ове престижне манифестације др Слободан Миленковић је рекао да ће локална самоуправа наставити да пружа подршку овој установи културе.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Овако ће изгледати нова зграда Београдске филхармоније

БОНУС ВИДЕО: МАЛА СРПСКА СВЕТА ГОРА - Са Каблара прелеп поглед из стакленог видиковца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље