У СРБИЈИ ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ И АРГЕНТИНЕ: У сусрет премијери "Било би штета да биљке крепају" у Хартефакт кући

В-.В.С.

28. 06. 2022. у 20:05

ПОД називом "Било би штета да биљке крепају", почеле су пробе ауторског пројекта писца и редитеља Ивора Мартинића: премијера је 13. септембра у Хартефакт кући и извођењу Мине Обрадовић, Марка Васиљевића и Недима Незировића.

У СРБИЈИ ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ И АРГЕНТИНЕ: У сусрет премијери Било би штета да биљке крепају у Хартефакт кући

фото:Промо

Иако је аутор ове интимне приче одлучио да текст заврши 2019. године, сваком новом поставком он се надограђује због чега представа никада није иста. Текст је два пута изведен у Хрватској, а у три различите верзије био је постављен у Шпанији и једном у Аргентини. У Србији је планирана премијера током другог дела Хартефакт Фестивала.

- "Било би штета да биљке крепају" драма је о прекиду дугогодишње љубавне везе. Када се један из пара не успева присетити најважнијег догађаја у љубавној вези, за оног другог настаје криза која активира низ егзистенцијалних питања и дилема. Кроз бројне сусрете сада бивши љубавни пар покушава да дође до заједничке истине, како би могли да крену даље. Драма говори о потреби да се исприча интимна повест, потреби за заједништвом и комуникацијом. Структура драме је отворена, пружа бројне могућности извођења, па захтева од глумаца да позајме властите биографије или импровизују сличне - каже Ивор Мартинић, паралелно стварајући две аутономне представе са троје младих глумаца који на два потпуно различита начина причају исту причу.

Ова представа, као и "Наш син", на сцени су у Хартефакт кући, новом театарском простору у центру Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему