ОЧЕКУЈЕ НАС ЈОШ ХИЉАДУ ЕПИЗОДА? Сценариста Жарко Јокановић за "ТВ новости" открива тајне "Игре судбине"

Ј. БАЊАНИН

28. 05. 2022. у 17:46

АВАНТУРАМА, радостима и мукама породица Каначки и Ожеговић као да се не назире крај. Популарна серија "Игра судбине" досегла је ове седмице невероватну 500. епизоду, у којој се први пут појавила и чувена Мира Бањац. Маштовити и непредвидиви сценариста Жарко Јокановић за "ТВ новости" истиче да ће њен лик бити "трајно добро ове серије, на радост гледалаца, као и свих који раде са сјајном Миром Бањац". Када је пре више од две и по године почео да пише заплет "Игре судбине", Јокановић каже да је очекивао да ће бити најгледанија.

ОЧЕКУЈЕ НАС ЈОШ ХИЉАДУ ЕПИЗОДА? Сценариста Жарко Јокановић за ТВ новости открива тајне Игре судбине

Фото К. Михајловић

- Знао сам какву серију ћу да направим, веровао сам и у себе и у екипу. О броју епизода нисам размишљао, али сам свима на првом састанку рекао да ћемо направити најгледанију серију, што смо и урадили. У међувремену је постала и најдуговечнија.

Иако се после друге сезоне чинило да ћемо се заувек опростити од јунака серије, Прва телевизија одлучила је да "свира продужетке" и продукцију трећег циклуса повери кући Innovative. У "Игри судбине" ништа није онако како изгледа на први поглед, али једно је сигурно - серија одлази на летњу паузу. Трећу сезону гледаћемо до краја јуна, када ће бити емитовано мало више од 525 епизода, а остатак ћемо гледати од септембра.

На питање колико је епизода у плану, Јокановић каже:

- Колико год ми да планирамо, мало је у односу на то колико публика жели. И ми се онда прилагођавамо.

Продуцент Никола Буровац написао је на "Инстаграму" да је "1000 магичан број", а сценариста додаје да и продуценти понекад погреше.

- Мој драги пријатељ и сјајни продуцент Никола Буровац је испред броја 1000 требало да дода само једну реч - "још". И то би било то. Тако да је ових написаних 14.200 страна тек лакше загревање.

Фото IMDb/Прва

Да ли се Јокановић шалио или је био озбиљан, тек ћемо сазнати.

- Златно правило ове серије је да не говорим о ономе што ће се десити. Фактор изненађења је најбитнији за гледаност серије. А ми обрта и неочекиваних ситуација имамо у неограниченим количинама, као и сјајне, живописне, разнолике и шаренолике ликове, које маестрално тумаче наши глумци. Публика се сјајно забавља погађајући шта ће се десити и то је једна од тајни успеха ове серије.

Да би већ занимљива "Игра судбине" била интересантнија, а животи познатих протагониста још неизвеснији, побринуће се нови јунаци.

- Увођење нових ликова је императив за серију која има оволики број епизода, тако да ће бити још много изненађења и нових, необичних и упечатљивих ликова. Баш као што се и у животима сваког од нас појављују нови људи, занимљиви, необични, особени, другачији... Након Мире Бањац, екипи се придружују и Милан Прљета и Тијана Милованов у изузетно занимљивим улогама и њих двоје, такође, чекамо са великим узбуђењем и нестрпљењем - открива за "ТВ новости" Жарко Јокановић.

Серији не мањка живописних ликова, изненадних обрта, љубавних интрига и скандала, а ни најчистијих емоција, породичних и пријатељских односа, који побеђују сва искушења, што публика награђује гледаношћу.

- "Игру судбине" сваки дан гледа неколико милиона у Србији, региону и широм света, свуда где живе људи са ових простора. Они нам се јављају из најудаљенијих и са најневероватнијих места на земљиној кугли. И не само да је они гледају, него је и препричавају колегама странцима од Лас Вегаса, преко Цириха до Индонезије - прича Јокановић.

Како наш саговорник објашњава, "Игра судбине" је најгледанија и најдуговечнија, јер је животе људи који нас окружују пренела на мале екране.

- Свакодневно се сукобљавају добро и зло, правда и неправда, свет сиромашних са светом богатих, што је све део "Игре судбине". Људи могу да се идентификују са појединцима и ситуацијама, да навијају и да уче, да на туђим примерима можда реше свој проблем. Има много слојева и свако бира оно што му одговара.

Фото IMDb/Прва

Универзалност приче, додаје сценариста, искреност, свима јасно препознатљиве емоције и ситуације, борбе које сви свакодневно водимо, људски карактери који су исти свуда на свету - све то је лако препознатљиво и блиско гледаоцима.

- У нашој серији имамо најширу лепезу емоција, међуљудских односа, психологија личности, у којима се може препознати свако од нас, без обзира на узраст, образовање, пол, социјални статус. Ова серија покрива највећи број гледалаца, који су је заволели, који нам верују и који нам се радују. Знамо да постојимо због публике, јер то је једино битно, ако се бавите овим послом. Померамо границе гледаности и трајања. И то је једини квалитет који је очигледан и неспоран. Нама је пресудила публика, да будемо ово што јесмо. Наравно свега тога не би било да није феноменалних глумаца, сјајне и посвећене екипе на сету, одличне продукције и изузетне телевизије на којој се емитујемо и која цени оно што ова серија јесте - закључује Жарко Јокановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз