МИРА БАЊАЦ УВЕЛИЧАЛА ЈУБИЛЕЈ: Сценариста Жарко Јокановић о 500. епизоди "Игре судбине"

Ј. Бањанин

25. 05. 2022. у 17:04

У ПОПУЛАРНОЈ серији "Игра судбине" од вечерашње, 500. епизоде, гледаћемо и чувену Миру Бањац. Велики јубилеј, који ћемо пратити од 20.00 на Првој ТВ, са сарадницима ће прославити и непредвидиви сценариста Жарко Јокановић, који, у интервјуу за "Новости", истиче да је ово "велика победа сјајне екипе".

МИРА БАЊАЦ УВЕЛИЧАЛА ЈУБИЛЕЈ: Сценариста Жарко Јокановић о 500. епизоди Игре судбине

Фото Прва

- У јубиларној епизоди први пут се појављује легендарна Мира Бањац, највећа жива југословенска и српска глумица, која ће раскошним талентом и искуством, као и младалачким духом, унети безброј нових изненађења у серији. Такође, у овој епизоди се појављује свих 67 глумаца, колико их тренутно игра, и мислим да је и то један од куриозитета ове јубиларне приче - наглашава Жарко Јокановић и додаје да ће на радост гледалаца широм света ова епизода трајати дуже него обично, скоро 90 минута. Јер, како каже, колико год да траје и колико год епизода да се емитује, љубитељима "Игре судбине" је све мало.

У гледаној теленовели једна сензација смењује другу, а сценариста мудро констатује да "не би било у духу серије да унапред открива ликове и радњу". Додаје ипак да ће Мира бити у улози у каквој је до сада нисмо видели и да ће блистати у живописним костимима.

- Иако по годинама најстарија, њена јунакиња је духом, радозналошћу и животним ставовима млађа и од многих младих - открива Јокановић.

Мира је открила да није одолела сценарију и занимљивом лику који тумачи. Њена јунакиња се облачи као енглеска краљица, а не мањка јој ни става, због ког ће се за њом увек дизати прашина. Она стиже из Америке као сламка спаса за породице Каначки и Ожеговић, како би завела ред после хаотичних дешавања. Осим дисциплине, Мирин лик доноси и много смеха.

- Тај лик је написан специјално за Миру Бањац, јер само она може то да одигра и да таквој улози да лични печат. Нама је велика част да је она одбила многе друге пројекте како би играла у "Игри судбине". Ова сарадња је велика срећа и за њу и за нас. Од тренутка њеног доласка на сет потрудили смо се да се осећа као у својој породици, онако како се иначе осећају сви који раде на овом пројекту - објашњава Жарко Јокановић.

Управо зато је добро позната глумачка постава Миру Бањац по доласку на сет обасула громогласним аплаузом, као и тортом са логом серије и њеним именом и огромним букетом цвећа.

УПИС У ИСТОРИЈУ ТЕЛЕВИЗИЈЕ

ИАКО се после друге сезоне чинило да ћемо се заувек опростити од јунака "Игре судбине", Прва телевизија одлучила је да "свира продужетке" и продукцију трећег циклуса повери кући Innovative, која је за мање од два месеца изградила три нова студија.

- Петстотом епизодом се уписујемо у историју телевизије на овим просторима као најдуговечнија серија, са највећим бројем снимљених и емитованих епизода. Ако се дода да смо у протекле две и по године емитовања сваког дана када се приказујемо најгледанији од свих садржаја на свим телевизијама, успех је више него импозантан - каже, за "Новости", Жарко Јокановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕОБИЧНА ПОЗИВНИЦА НА СВАДБУ БАЛАШЕВИЋА: Гости су морали да поштују одређена правила (ФОТО)