ХРАБРОСТ НАРОДА: Настављено снимање филма "Хероји Халијарда"

А. П.

24. 05. 2022. у 16:12

ОВИХ дана настављено је снимање играног филма "Хероји Халијарда" и ТВ серије "Ваздушни мост", започето прошле године, у режији Радоша Бајића, и у продукцији "Контраст студија".

ХРАБРОСТ НАРОДА: Настављено снимање филма Хероји Халијарда

Фото: Промо

Пројекат је инспирисан највећом појединачном акцијом спасавања савезничких пилота иза непријатељских линија, познатом по кодном имену "Операција Халијард". У овој акцији, у лето 1944, предвођен Југословенском војском у отаџбини, под командом Драже Михаиловића (кога игра Небојша Љубишић), са импровизованог аеродрома у селу Прањани у подножју Сувобора, српски народ је, уз велике жртве и одрицања, од сигурне смрти спасао 508 америчких и других савезничких пилота.

- Овог лета, у периоду од два месеца, наша екипа ће снимати кључне сцене ове велике историјске приче. Верујем да ћемо успети да остваримо план и да направимо велико дело о патриотизму и доброчинству нашег народа, али и о братоубилаштву, поделама и расколима - казао је извршни продуцент и директор продукције Недељко Бајић.

Премијера филма "Хероји Халијарда" планирана је за јесен 2023, а након тога ће на РТС и каналу Суперстар бити приказана и шестоделна ТВ серија "Ваздушни мост".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ: Ово је син Ведране Рудан из првог брака - рекла да га воли мање од партнера (ФОТО)