ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ СУ ОБИШЛЕ СВЕТ: У емисији "Ексклузивно" говори фото-репортер “Новости” Зоран Јовановић Мачак

М. Ј. М.

22. 05. 2022. у 08:38

ТАЛЕНТОВАНИ фото-репортер нашег листа Зоран Јовановић Мачак, чије су фотографије обишле свет, гост је овонедељног издања емисије "Ексклузивно" (РТС 2, 15.40), ауторке Мире Адање Полак.

ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ СУ ОБИШЛЕ СВЕТ: У емисији Ексклузивно говори фото-репортер “Новости” Зоран Јовановић Мачак

Фото РТС

Видећемо због чега је прослављена новинарка пожелела да сазна нешто више о овом вредном, тихом и ненаметљивом уметнику иза објектива. Његове фотографије које обилазе свет сведоци су свега што нам се догађало и што се дешавало око нас. Више пута је без посебне помпе излагао своје радове на изложбама.

За ово снимање, Јовановић је морао да узме слободан дан, јер "Вечерње новости", из минута у минут, шаљу фото-репортере на догађаје. А Мачак је увек спреман да без поговора одговори задатку.

Занат је учио код локалног фотографа, а почео је у "Панчевцу", када су то, како каже, биле "озбиљне новине". Радио је са великим именима, као што су Александар Петковић, Бата Грбић, Миливој Миливојевић.

Учествовао је и у великим пројектима, попут серије "Вук Караџић" и филма "Искушење ђавола" Живка Николића, а сарађивао је са светским агенцијама, Ројтерс, Гама, Сипа, Прес, Уницеф...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада