МУЗИЧКА ШЕТЊА ОКО ПЛАНЕТЕ: Београдска филхармонија најавила нову сезону под називом "На добром путу"

А. П.

21. 05. 2022. у 11:32

ОРКЕСТАР Београдске филхармоније, у новој сезони 2022/2023. и под слоганом "На добром путу", повешће публику на пут око света кроз 25 концерата, праћен најбољим интернационалним солистима и диригентима. Сваки концерт носи назив неког града, а почетак сезоне ових виртуелних музичких путовања, природно почиње Београдом и посвећен је прерано преминулом Ивану Тасовцу.

МУЗИЧКА ШЕТЊА ОКО ПЛАНЕТЕ: Београдска филхармонија најавила нову сезону под називом На добром путу

Фото Н. Скендерија

- Илустроваћемо 25 градова, историјски важних и посебних места. Од Будимпеште до Токија, музиком ћемо приближити бајковите приче о националним традицијама, ритуалима, навикама, затим, унакрсним везама међу културама, или свим већ познатим завичајним причама о људском постојању - рекао је шеф-диригент Габријел Фелц, који је на програму "доброг пута" радио заједно са музичким уредницама Филхармоније, Асјом Радоњић и Даницом Максимовић.

Поред шефа-диригента који диригује осам концерата, "на добром путу" ће уз Филхармонију бити стални гостујући диригент Данијел Рајскин, Џон Акселрод, Хауард Грифитс, Урош Лајовиц, Кристијан Мандеал, Пол Данијел, Марк Пјоле, Маркус Бош, Герит Присниц и велики број сјајних солиста. Тако ће Београдска филхармонија поново наступити са Жељком Лучићем, Фазилом Сајем, коначно са хармоникашицом Ксенијом Сидоровом и многим звездама светске концертне сцене. Од домаћих солиста ће се у овој улози поново наћи филхармоничари Тијана Милошевић и фаготиста Ненад Јанковић, затим виолончелиста Немања Станковић и виолиниста Станко Мадић, а на првој музичкој шетњи, посвећеној Београду, слушаће се музика Исидоре Жебељен и Александра Седлара.

- Сезону "На добром путу" почели смо да радимо док је пандемија била у пуном јеку кад нисмо ни знали када ћемо и да ли ћемо уопште моћи да радимо. Али, сезоне се припремају много раније да бисмо успели да букирамо најбоље уметнике. Тако да је ово била нека наша скривена жеља да путујемо, да се "изместимо" на нека друга места са музиком - казала је у петак на представљању програма уредница Даница Максимовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз