ОТВОРЕНИ 39. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“: Представом "Ана Карењина" новосадског позоришта почео позоришни фестивал (ФОТО)

Ј.И.

20. 05. 2022. у 22:19

ПОЗОРИШНИ фестивал "Нушићеви дани" отворен је вечерас у Центру за културу у Смедереву. Фестивал, 39. по реду, отворио је градоначелник Смедерева, Јован Беч.

ОТВОРЕНИ 39. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“: Представом Ана Карењина новосадског позоришта почео позоришни фестивал (ФОТО)

Фото: Н.Ж.

Вечерас је изведена прва представа „ Ана Карењина“ у режији Дејана Пројковског настала у продукцији Новосадског позоришта ,,Ujvideki Szinhaz’’.

Уочи почетка представе, традиционално је положен венац на споменик Браниславу Нушићу, а затим је у галерији Центра за културу Смедерево отворена изложба ,,Сценске визуре’’ студената Факултета примењених уметности са одсека сценографије.

На такмичaрском репертоару ове године је ukupno пет представа. Представу „Избирачица„ 22. маја извешће Народно позориште из Суботице, а дан касније пред публиком биће „Ролеркостер“ Атељеа 212. Представа „Вуци и овци“ Народног позоришта из Београда је на репертоару 24. маја, а 25.маја „Заљубљени Шекспир“ Београдског драмског позоришта.

Награда за најбољу представу, и Нушићева награда за животно дело глумцу-комичару, која ове године одлази у руке драмског уметника Богдана Диклића, биће уручене у завршници фестивала, 26. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста