ПРЕМИЈЕРА "МЕСЕЦ (ДАНА) НА СЕЛУ": У ужичком Народном позоришту нова представа у режији Милана Нешковића

В.В.С.

18. 05. 2022. у 15:50

У УЖИЧКОМ Народном позоришту 20.маја премијерно ће бити изведена представа "Месец (дана) на селу" Ивана Тургењева , у режији Милана Нешковића.

ПРЕМИЈЕРА МЕСЕЦ (ДАНА) НА СЕЛУ: У ужичком Народном позоришту нова представа у режији Милана Нешковића

FOTO: Promo/SAAF

- Глад за љубављу и узвишеним осећањима, неиздржива и незаустављива, постаје безобзирна борба да се доживи живот, да се осети, да се преживи - речи су драматурга Јелене Мијовић. - Страст постаје опсесија, а сви знамо колико је разорна природа страсти: заборавља манире, руши конвенције и границе између интимног и јавног, уништава све пред собом. На путу сна о срећи за коју верују да им припада, уживање у ексклузивитету сопствених емоција и застрашујућа комотност нехаја према емоцијама других постају саме себи сврха.Они на нижим пречагама друштвене лествице који немају времена за доколицу, право на ексклузивност сопствених емоција и идеју да им припада више од онога што имају, биће, као и увек изгажени и уништени, тек колатерална штета туђих летњих страсти.А можда је све ово само покушај да се ухвати тај Златни дан...

Играју Игор Бојовић, Бојана Зечевић, Вања Ковачевић, Дивна Марић,Ивана Павићевић, Вахидин Прелић, Дејан Максимовић,Хаџи Немања Јовановић, Тијана Каричић Радоичић и Јанко Радишић.

Драматург је Јелена Мијовић, сценограф Андреја Рондовић,костимограф Биљана Гргур,а композитор и пијаниста Игњат Милићевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста