МУЗЕЈ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТA НА МАНИФЕСТАЦИЈИ "МУЗЕЈИ ЗА 10": Изложбе, обилазак здања , концерти од 14.до 20.маја

В.В.С.

12. 05. 2022. у 16:23

МУЗЕЈ Народног позоришта учествоваће и ове године на Манифестацији "Музеји за 10", националној музејској иницијативи највећој у Србији и јединственој у Европи, која ће се од 14. до 20. маја одржати осми пут под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

МУЗЕЈ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТA НА МАНИФЕСТАЦИЈИ МУЗЕЈИ ЗА 10: Изложбе, обилазак здања , концерти од 14.до 20.маја

фото:Промо

Првог дана посетиоци ће моћи да обиђу поставку Музеја Народног позоришта и актуелну изложбу "Бреда Калеф - неуобичајена примадона". Истог дана биће одржан "Дан отворених врата Народног позоришта". У тури кроз зграду театра, посеотиоци ће уз медијатора, директора Музеја Народног позоришта Драгана Стевовића, имати прилику да сазнају историјске податке о овом здању културе од националног значаја, да се упознају са процесом рада, обиђу сцену, гардеробе, радионице, позоришни бифе.

У периоду од 15. до 18. маја моћи ће да се погледа изложба артефаката из историје Народног позоришта у сарадњи са Музејем града Београда и Историјским музејем Србије. У истом простору, у понедељак 16. маја, биће одржан концерт чланова Оперског студија Народног позоришта "Борислав Поповић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТПУНО НЕВЕРОВАТНО МЕСТО ЗА ЛЕТОВАЊЕ: Ово је хотел који ће одрасле одушевити, а најмлађима одузети дах