ПЕТ НАСЛОВА ЗА "НУШИЋА": Фестивал посвећен позоришту у Смедереву од 18. до 26. маја.

Ј. ИЛИЋ

11. 05. 2022. у 13:26

ГЛАВНИ програм фестивала и свечаност отварања најављена је за 20. мај када ће бити изведена и прва представа у такмичарском програму "Ана Карењина" Новосадског позоришта.

ПЕТ НАСЛОВА ЗА НУШИЋА: Фестивал посвећен позоришту у Смедереву од 18. до 26. маја.

Фото Н. Ж.

Наредног дана на програму је представа "Пут великана" Удружења уметника "Артиста" и Центра за културу Пожаревац, која није у надметању за награду. Потом, 22. маја представу "Избирачица" извешће Народно позориште из Суботице, а дан касније пред публиком биће "Ролеркостер" Атељеа 212. Представа "Вуци и овци" Народног позоришта из Београда је на репертоару 24. маја, а сутрадан, 25. маја "Заљубљени Шекспир" Београдског драмског позоришта.

Вече додела фестивалских награда је најављено за 26. мај када ће бити изведен и Нушићев шоу "Срећна фамилија" у коме учествују Урош Јовчић, Слободан Бода Нинковић, Исидора Минић, Милорад Мики Дамјановић, Мина Лазаревић, Стеван Пиале, Драгана Мићаловић, Марко Милошевић Оркестар "Лорд и господа" са гошћом Данијелом Веселиновић, трубачицом.

Жири за доделу Нушићеве награде за најбољу представу и награде "Милосав Буца Мирковић" за најуспешније глумачко остварење на фестивалу чине: Исидора Минић, драмска уметница (председник жирија), Слободан Бода Нинковић, драмски уметник и Милорад Мики Дамјановић, драмски уметник.

Жири за доделу Нушићеве награде за животно дело глумцу-комичару чине: Мирослав Мики Радоњић, театролог и директор Стеријиног позорја (председник жирија), Гордана Ђурђевић Димић, драмска уметница и Небојша Дугалић, драмски уметник.

РАЗГОВОРИ У КАФАНИ

ПОСЛЕ сваке представе, у простору кафане "Дарданели" у холу Центра за културу биће уприличен разговор са ауторима и протагонистима представа, као и додела награде за глумачко остварење вечери на основу гласова публике.

УЛАЗНИЦЕ

ЦЕНА улазнице за представе у фестивалском програму је 800 динара. Цена улазницe за програм свечане доделе награда и кабаретску представу је 500 динара. Пратећи програми су бесплатни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!