ЏОРЏ ЏЕНТЛИ БРАНИ ЧАСТ СКОТЛАНД ЈАРДА: Нови британски ТВ детектив стиже на канал Епик драма

Н. Д.

17. 04. 2022. у 10:37

ТОПЛИЈЕ дане на каналу Епик драма дочекујемо уз детективску драму која ће гледаоце "приковати уз екран". "Инспектор Џорџ Џентли", серија коју пратимо од 7. маја суботом у 19.30 (две епизоде) телевизијска је адаптација једног од чак 46 романа списатеља Алана Хантера, који прате авантуре инспектора Џентлија.

ЏОРЏ ЏЕНТЛИ БРАНИ ЧАСТ СКОТЛАНД ЈАРДА: Нови британски ТВ детектив стиже на канал Епик драма

Фото Вијасат

За сценарио серије задужен је награђивани писац серије "Наши пријатељи са севера" Питер Фланери, а главну улогу тумачи познати британски глумац Мартин Шо.

Радња серије смештена је у Велику Британију током 1964, у време када је линија између полиције и криминалаца постајала све нејаснија. У том периоду британска омладина била је на ивици друштвене и сексуалне револуције, а трговина дрогом променила је лице полиције заувек. Инспектор Џорџ Џентли један је од ретких неискварених људи у Скотланд јарду, а његов осећај за јавну дужност је све ређа појава у полицији, где је корупција постала распрострањена и неконтролисана. Али његова немилосрдна потрага за озлоглашеним гангстерима као што је Џо Вебстер (Фил Дејвис) доводи до убиства Џентлијеве вољене жене Изабеле, иза ког стоји сам Вебстер. Жудећи за осветом, када ожалошћени Џентли сазна за убиство младог мотоциклисте Џонија Листера, који је био део нарко-ланца у Нортамберленду, он инсистира да му се преда тај случај, јер у њему препознаје Вебстеров "потпис". Овај случај, одлучује он, биће му и последњи...

Фото Вијасат

У Нортамберленду, Џорџ се сусреће са тврдоглавим младим детективом наредником Бакусом (Ли Инглби), који је убеђен да је главни осумњичени за убиство Џонија Листера харизматични вођа бајкерске банде Рики Деминг (Ричард Армитиџ). Како случај постаје све сложенији, Џентли мора да одлучи да ли се Бакусу може веровати. Темпераментан је и амбициозан, може ли и њега привући корумпирани пут којим су кренуле његове колеге?

Или Џентли може да очува Бакусов интегритет нетакнутим? Како случај достиже врхунац, Џентли почиње да осећа да је његова сорта полицајаца сада потребнија више него икада - и да можда ипак није спреман да се повуче.

Хоће ли овај детективски двојац успети да "опере" укаљан образ лондонске полиције и врати поверење народа у пољуљани Скотланд јард и његове инспекторе које су завела искушења подземља у свету који се мења? Сазнаћемо од 7. маја на каналу Епик драма.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ПРЕМА НАРОДНОМ ВЕРОВАЊУ СВЕТИ САВА ЈЕ ОВДЕ НАПРАВИО ЧУДО: Мештани и данас верују у моћ лековитог извора