НОВА ИЗЛОЖБА У САЛОНУ МСУБ, У ПАРИСКОЈ УЛИЦИ: "Студија случаја" Биљане Ђурђевић

М.А.К.

24. 03. 2022. у 16:49

САЛОН Музеја савремене уметности, од 25. марта ( У 19 часова) до 23. маја, угостиће изложбу "Студија случаја" Биљане Ђурђевић, чији је кустос Мирослав Карић.

НОВА ИЗЛОЖБА У САЛОНУ МСУБ, У ПАРИСКОЈ УЛИЦИ: Студија случаја Биљане Ђурђевић

фото: Бојана Јањић/МСУБ

Радови са ове пставке представљају наставак уметничиних истраживања, које је уметница започела серијим радова под називом "Оруђе делања", а тематизовала је функционисање данашњег друштва, огрезлог у процесима непрекидне производње и потрошње. Истовремено, како пише у најави изложбе "Студија случаја" делом произилази из графичке новеле коју је ауторка објавила 2020. а која је добила даљу визуелну разраду у серији слика великог и средњег формата, али и у видео-анимацијама.

Сликарка рођена 1973. у Београду, доцент је на Факултета ликовних уметности, где је завршила магистарске и докторске студије, а била је била и гостујући предавач на Универзитету "Парсонс" у Њујорку. Самостално је представљала радове у Стокхолму, Хаифи, Тел Авиву, Берлину, Београду, Будимпешти и Бечу и учествовала на бројним групним изложбама у земљи и иностранству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара