ПОСЛЕ ХОЛМСА И ПОАРОА СТИЖЕ ДЕЛГЛИШ: Нови британски детектив долази на канал Епик драма

Н. Д.

12. 03. 2022. у 14:28

ОВОГ месеца, канал Епик драма, дом најбољих међународних драмских серија, доноси нам "Делглиш", нову ТВ адаптацију једног од најпродаванијих британских бестселера "Мистерије инспектора Делглиша" писца П. Д. Џејмса.

ПОСЛЕ ХОЛМСА И ПОАРОА СТИЖЕ ДЕЛГЛИШ: Нови британски детектив долази  на канал  Епик драма

Фото Епик драма

Славног инспектора у троделној мини-серији, коју на каналу Епик драма гледамо од 14. марта, понедељком у 21.00, дочарао је британски глумац Берти Карвел, који ће нас у три двочасовне епизоде повести у Велику Британију 70-их година прошлог века.

Свака епизода је мистерија за себе, а Делглиш се у коштац са мистичним убиствима хвата изнова у новим околностима и окружењу.

У епизоди "Покров за славуја", младе жене у Кући славуја уче како да негују и теше болесне. Када је један од ученика ужасно, брутално убијен, на Адаму Делглишу је да открије убицу који је одлучио да препише убиство као лек за све болести.

Смештен на обали Дорсета, "Црни торањ" је мрачна истрага о чудном дому за особе с инвалидитетом у којем брижна заједница није толико брижна колико се чини.

На крају, у "Укусу смрти", два човека леже у локви крви у цркви Сент Метјуз у Падингтону, један је пензионер бескућник, а други министар Круне. Делглиш мора да копа испод ружних и опасних породичних тајни да би привео убицу правди.

Главне улоге уз Карвела тумаче Џереми Ирвин и Карлис Пир, а гостујуће звезде су Наташа Литл и Стивен Мекинтош.

Аутор серије је призната британска сценаристкиња и драматуршкиња Хелен Едмундсон, а режију потписује Џил Робертсон, номинована за награду БАФТА, која је режирала и серију "Гранчестер" коју смо у Србији пратили на каналу Фокс крајм.

- Волимо књиге и лик Делглиша. Он је другачија врста детектива, није попут Холмса или Поароа. Сама чињеница да је смештен у период 70-их година прошлог века подразумева другачији културолошки и социјални миље. То више није епоха Поароовске углађености и стриктних моралних начела. Свет се тада значајно променио. Поставили смо себи питање да ли се и ум убица променио са револуцијама кроз које је прошла Велика Британија у том периоду. Шта су за њих значиле новостечене слободе и нови поредак? То је основа од које смо пошли у стварању нашег ТВ Делглиша - закључује продуценткиња серијала Илејн Пајки.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!