РИК СТАЈН ОД НЕМАЧКЕ ДО ЈАПАНА: Кулинарско путовање планетом са светски познатим куваром на каналу 24 Кичн

Н. Д.

30. 01. 2022. у 10:37

ФЕБРУАР ће бити месец путовања и гастрономских авантура са чувеним британским куваром Риком Стајном на каналу 24 Кичн.

РИК СТАЈН  ОД НЕМАЧКЕ ДО ЈАПАНА: Кулинарско путовање планетом  са светски познатим куваром  на каналу 24 Кичн

Фото Фокс

Стајн је аутор више од 20 кувара и 30 емисија о кувању, и вишедеценијском каријером пред камерама. Свој дар и умеће показао је у ресторанима у Европи и Аустралији, али и припремајући оброке и за краљицу Елизабету, принца Алберта, Тонија Блера и Маргарет Тачер... Емисија "Немачки залогаји" приказиваће се уторком у 14.00. Познати шеф кухиње води нас на путовање Немачком, трагајући за невероватним кулинарским драгуљима ове не тако познате гурманске дестинације. И стиже у право време. Сезона лова на харинге на северној обали Немачке, и брања белих шпаргли само што је почела. Други дан фебруара резервисан је за још један Стајнов кулинарски серијал за који је овог пута резервисан термин, средом, у 14.00. "Ароме блуза" инспирисане су лепотама музике и кулинарства југа Америке. Серијал води гледаоце на незаборавно путовање ушћем реке Мисисипи, местом где је рођен блуз.

Обожавам храну са ушћа реке - поручује Рик, наводећи да су црни грашак, зелениш репе, сом и пржена пилетина, његове прве кулинарске асоцијације на овај део Америке, али и на блуз. Током емисије Рик се састаје с многим људима који осликавају живот поред ушћа. Успут, стиче нове пријатеље и демонстрира припремање невероватних јела, наравно, уз класичне песме блуза, које су опстала упркос времену.

Већ следећег дана, у четвртак, 3. фебруара, Рик се пита шта имају заједничко страствени звукови италијанске опере и лепота кухиње са Апенинског полуострва? Одговор на ово питање открива нам у забавном серијалу "Рик Стајн: Арома италијанске опере", који се на каналу 24 кичн приказује четвртком у 14.00. Полазећи од тога да је уживање у храни посебна грана уметности у Италији, Стајн нам открива да су Росини, Пучини и Верди били љубитељи добре трпезе. Пучини је волео једноставна јела своје родне Тоскане, Верди је имао сопствену фарму, док су многа екстравагантна јела добила име по Росинију.

Истражујући ове велике италијанске композиторе и разговарајући с члановима академске заједнице, певачима и диригентима, Рик указује на велику повезаност између музичке креативности и кулинарства. Познати кувар, затим, у серијалу "Рик Стајн и амбасадор Јапана" добија изазов од амбасадора Земље излазећег Сунца у Великој Британији да припреми јапанску вечеру за његове госте. Како ће одговорити овом захтеву сазнаћете ако од 4. фебруара, петком у 14.00, будете уз канал 24 Кичн. Након југа Америке, Немачке, Италије и Јапана од 7. фебруара, радним данима у 14.00, очекује нас "Одисеја кроз далеки исток". Стајн креће на епско путовање како би истражио шаренолику кулинарску културу Далеког истока, која је, у последње време, доживела огроман пораст популарности.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ФУДБАЛСКИ ХАОС: Манчестер сити не може да игра у Лиги шампиона?!