ГОТОВО ПОЛА ВЕКА ВЕРНИ СВОЈОЈ ПУБЛИЦИ: Свечаност поводом рођендана Новосадског позоришта

Ј. С.

27. 01. 2022. у 21:20

ПОВОДОМ прославе 48. рођендана Новосадског позоришта публика је вечерас имала прилику да погледа прву репризу представе Идиот, коју су глумци овог театра радили са редитељем из Македоније Андрејем Цветановским.

ГОТОВО ПОЛА ВЕКА ВЕРНИ СВОЈОЈ ПУБЛИЦИ: Свечаност поводом рођендана Новосадског позоришта

Град НС

Пре почетка представе присутнима на свечаности обратили су се директор Новосадског позоришта Валентин Венцел, председник Управног одбора Новосадског позоришта Карољ Кираљ и члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Новосадско позориште је институција на понос Новом Саду, а посебно то истичем у години када смо Европска престоница културе. Разноликост и свежина њиховог брижљиво осмишљаваног репертоара надилази очекивања и увек изненади верну публику. Њихово друштвено деловање излази из уских оквира позоришне уметности, па је оно место едукације, квалитетне забаве и културе у најширем смислу речи. Партнер је и у овом најзначајнијем пројекту Града када је реч о култури, у пројекту ЕПК и чини тај симболични мост који нас све повезује и уједињује око племенитх идеја. – нагласио је Рожић.

Рођенданска недеља  почела је 24. јануара изведбом представе Вила Мира, која је намењена најмлађем узрасту. Представу је према тексту Марие Хедри режирала глумица Новосадског позоришта Силвиа Крижан, а изводе је глумци Сенћанског камерног театра.

Потом, 25. јануара, на камерној позоришној сцени представљена је  књига Золтана Барациуша „Разумом, емоцијама“, а дан касније уследила је представа Народног позоришта из Суботице Три сестре, у режији Абе Себешћена.У суботу ће бити  изведена представа Суботичка сецесија позоришта „Деже Костолањи“, коју је режирао Златко Паковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића