МАЈСТОР ПОРТРЕТА: Фотографије Предрага Митића

М. Н. М.

25. 01. 2022. у 15:29

ИЗБОР од шездесетак фотографија мајстора портрета Предрага Митића, дугогодишњег фото-репортера и уредника фотографије и у "Новостима", биће представљен од 28. јануара у 19 часова у Установи културе "Пароброд".

МАЈСТОР ПОРТРЕТА: Фотографије Предрага Митића

Милорад Вучелић, Фото П. Митић

- Изложба носи наслов "Вентил" јер је рад на овим фотографијама за мене био ништа друго до вентил - да не бих експлодирао попут претис-лонца, ишао сам између спратова зграде "Борбе" и фотографисао колеге - наводи Митић.

Игор Маринковић, Фото П. Митић

- Већина их је снимљена од Дана "Новости" 16. октобра, до мог рођендана 9. марта, у периоду када је светло најмекше. Такође, велика већина фотографија настала је на "мом месту" између спратова зграде, док су портрети неколицине настајали у мом студију. Поред фото-репортера, новинара и уредника, "Вентил" обухвата и фотографије на којима су лица политичара, глумаца и других уметника.

Адам Пуслојић, Фото П. Митић

Пеђа открива да је портретом Дачића са "черчиловским шмеком", рецимо, хтео да креира својеврсни омаж великом Јусуфу Каршу, кога су светском славом овенчали управо портрети Винстона Черчила.

Целокупна поставка, која ће пред публиком у "Пароброду" бити изложена десет дана, наћи ће се током ове године и међу корицама фото-монографије, открива аутор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе